16-04-09

Eerste setbeelden van The Rum Diary

rum diary 2De opnames van The Rum Diary zijn pas vorige week van start gegaan op Puerto Rico of de eerste beelden duiken al op. Het is de website TheBadandUgly.com die de eerste kiekjes van op de set heeft bemachtigd. We zien o.a. Johnny Depp die Paul Kemp speelt, een journalist met zelfdestructieve neigingen en om de tijd te verdrijven zijn heil zoekt in alcohol.

Deze Kemp is New York en Amerika onder het bewind van Eisenhower grondig beu, en dus reist hij naar Puerto Rico waar hij gaat schrijven voor The San Juan Star. In Puerto Rico ontdekt hij de geneugden van rum en raakt hij geobsedeerd door ene Chenault, een mooie vrouw die verloofd is met Sanderson, een zakenman die bekendstaat voor zijn dubieuze deals.

De film is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van Hunter S. Thompson, waarvan in 1998 al Fear and Loathing in Las Vegas werd verfilmd met ook Depp in de hoofdrol. Toen speelde Depp naast Benicio Del Toro, Tobey Maguire, Ellen Barkin en Cameron Diaz. In The Rum Diary krijgt Depp het gezelschap van o.a. Amber Heard (Chenault), Giovanni Ribisi, Aaron Eckhart (Sanderson) en Richard Jenkins. De regie is voor Bruce Robinson die 17 jaar geleden met Jennifer Eight zijn laatste film maakte.

rum diary 1

Thompson schreef het boek in 1959, maar ‘The Rum Diary’ werd pas uitgegeven in 1998. De onafhankelijke productiemaatschappij Shooting Gallery wou samen met SPi Films in 2000 al een verfilming maken va het boek, met Johnny Depp en Nick Nolte in de hoofdrol. Het project raakte toen niet uit de ontwikkelingsfase, en in 2002 werd een nieuwe poging gedaan met Benicio Del Toro en Josh Hartnett aan boord.

Het was pas in 2007 toen producent Graham King de rechten van het boek verwierf, dat er eindelijk beweging kwam in het project. Depp werd opnieuw gecast voor de hoofdrol en op 25 maart 2009 gingen de opnames van start. De film zou moeten uitkomen in 2010. Meer setbeelden vind je hier.

De commentaren zijn gesloten.