14-04-09

Trailer: Antichrist

Het is een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hebben van Lars von Trier. De regisseur maakte de afgelopen jaren nog een segment van Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence (2007) en in zijn thuisland Denemarken was er nog Direktøren for det hele (2006), maar Manderlay (2005) was eigenlijk zijn laatste echt bekende film. Binnenkort keert Von Trier echter terug op de internationale radar met Antichrist, een horrorfilm waarvan vandaag de eerste trailer is opgedoken.

antichrist

Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg spelen een getrouwd stel dat zich terugtrekt in een hutje in het bos nadat ze hun kind verloren zijn. Zo hopen zo samen hun verdriet te kunnen verwerken, maar er gebeuren al snel enkele vreemde dingen te gebeuren in het woud en de natuur lijkt zich tegen het koppel te keren.

Een nieuwe film van Lars Von Trier is altijd een bijzonder iets, en Antichrist lijkt ook naadloos in het rijtje The Idiots, Dancer in the Dark en Dogville te passen. Er hangt alvast een bijzonder creepy sfeer in de trailer en het minste dat je van het filmpje kan zeggen is dat hij fascineert, zoals waarom loopt Willem Dafoe in zijn blootje door het bos? Ook de credits zijn wel erg apart: de naam van Von Trier verschijnt  al voor de titel van de film, en Gainsbourg en Dafoe worden zelfs niet vermeld.

De opnames van Antichrist vonden plaats in Keulen, en het budget zou ongeveer 11 miljoen dollar bedragen. Oorspronkelijk zouden de opnames al plaats vinden in de zomer van 2007, maar die werden uitgesteld. Na Dogville bood Von Trier de hoofdrol aan aan Nicole Kidman, maar deze weigerde. Misschien gelukkig maar, want na Kidmans recente botoxbehandelingen heeft Charlotte Gainsbourg toch meer expressie. Antichrist heeft nog geen Belgische release datum.


Lars von Trier's Antichrist - Official Trailer from Zentropa on Vimeo.

De commentaren zijn gesloten.