09-04-09

Viggo Mortensen stopt met acteren

Viggo Mortensen heeft in een interview met news24 aangegeven dat hij wil stoppen met acteren. De 50-jarige acteur die het beste bekend is voor zijn rol als Aragorn in The Lord of the Rings-trilogie is naar eigen zeggen het vermoeiende werkschema van het acteursbestaan beu en neemt een break van onbepaalde duur om weer op adem te komen.

viggo mortensen 2

"In the past week I've been from Los Angeles to Japan to Korea to Poland to the UK. It's ridiculous and it's not a healthy way to be. But, as it happens, I'm taking measures to change that. No more movies. I haven't said yes to one in over a year. I've been in all these well-received movies and it seems like I should be doing some more, but there are other things I want to do. It's not the right time," aldus Mortensen.

De acteur wou verder nog kwijt dat hij verschillende hoofdrollen in grote films heeft laten schieten omdat hij niet in een film wil meespelen voor het geld alleen: "They were often complete crap, all about product placement and marketing. I don't need the money." Dat is natuurlijk ook een goede redden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mortensen ermee heeft gedreigd te stoppen met acteren, in 2008 luidde het zo: "I've made a lot of interesting movies and I've worked with some really good people. Not in a disrespectful way, but now I could kind of take it or leave it to be honest. I've felt that way for a while.” Vorig jaar was Viggo Mortensen nog genomineerd voor een Oscar voor Eastern Promises. Hij was verder nog te zien in Appaloosa, A History of Violence en Hidalgo. Mortensens beslissing heeft geen consequenties voor de verfilming van The Hobbit aangezien het personage Aragorn niet in het boek voorkomt.

Moest Mortsen werkelijk stoppen met acteren, verliest Hollywood alleszins opnieuw een belangrijk acteur. Eerder gaf Joaquin Phoenix al aan dat hij met onmiddellijke ingang stopt met acteren (meer daarover hier), hoewel niemand de acteur gelooft en men aanneemt dat Phoenix’ pensioen plan is van een documentaire van Casey Affleck. Ook Nicole Kidman en Angelina Jolie hebben al meermaals aangegeven dat ze willen stoppen met acteren, maar beiden zijn vooralsnog gewoon aan het werk (resp. in de nieuwe Woody Allen en Salt).

Wie zijn acteercarrière voorlopig wel opzij schuift is Kal Penn. Penn heeft daar een heel goede reden voor want hij gaat immers aan de slag in het Witte Huis in het team van president Obama. De 31-jarige acteur was al actief in Obama’s campagne en wordt nu ‘associate director in the Office Of Public Liaison’. Penn was o.a. te zien in “24”, de Harold & Kumar films, Superman Returns en Epic Movie. Zijn voorlopig laatste rol is die van Lawrence Kutner in het vierde en vijfde seizoen van "House M.D.". De laatste aflevering van House met Penn werd maandag uitgezonden in Amerika.

19:28 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pensioen, lotr, the hobbit, viggo mortensen, kal penn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.