05-04-09

Trailer: 17 Again

17 againDrieëntwintig jaar geleden, toen Matthew Perry zeventien jaar oud was, leek hij als twee druppels water op tienergod Zac Efron. Dat is althans wat de nieuwe komedie 17 Again van Burr Steers ons wil doen laten geloven. De film komt op 6 mei uit in België, een eerste trailer is er al, en die is nogal flauw en braaf.

Korte inhoud: Mike O’Donnell is in 1989 de sterspeler in het basketbalteam van zijn middelbare school. Met een talentscout in de tribune lijkt een succesvolle toekomst slechts een kwestie van tijd voor Mike. Maar Mike beslist om al zijn dromen te laten varen en zijn leven door te brengen met zijn zwangere vriendin Scarlett (Allison Miller in 1989 en Leslie Mann in het heden).

Twintig jaar later zijn Mikes gloriedagen allang voorbij: zijn huwelijk met Scarlett is over, hij heeft geen promotie gekregen op het werk, zijn kinderen vinden hem een loser en zijn enige vriend is Ned, zijn beste vriend van school die toen een nerd was maar nu een computerbiljonair. Mike krijgt echter een nieuwe kans wanneer hij op een dag ontwaakt en terug 17 is.

Het gegeven van 17 Again is niet nieuw, zelfs de afgelopen jaren was een dergelijk idee al aanleiding tot 13 Going on 30 waarin Jennifer Garner de omgekeerde beweging maakte en als tiener plots ontwaakte in het lichaam van een dertigjarige. De makers van 17 Again hopen natuurlijk dat de tienermeisjes massaal naar de bioscoop zullen hollen om hun idool Zac Efron te kunnen aanschouwen. Zeker nu Efron de hoofdrol in de remake van Footloose doorgeeft aan (waarschijnlijk) Chace Crawford, is 17 Again voorlopig de enige bioscooprelease op het programma van Efron.

Het scenario van de film werd geschreven door Jason Filardi die zes jaar geleden uitpakte met het Steve Martin-Queen Latifah-verhikel  Bringing Down the House. Ook regisseur Burr Steers is niet echt een bekende naam. Zijn bekendste wapenfeit als regisseur is Igby Goes Down uit 2002 en een aflevering van “Weeds”, “The L Word” en “Big Love”. In de cast vinden we verder nog Thomas Lennon (Hancock), Hunter Parrish (“Weeds”) en Michelle Trachtenberg (“Buffy The Vampire Slayer”).

De commentaren zijn gesloten.