04-04-09

Trailer: Rudo y Cursi

rudo y cursiUit Mexico komt de feelgoodkomedie Rudo y Cursi waarin twee rivaliserende broers het willen maken als professioneel voetballer. Het scenario en de regie is van Carlos Cuarón en dat is de jongere broer va Alfonso Cuarón (Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban).

In tegenstelling tot zijn broer bleef Carlos Cuarón altijd in zijn thuisland werken wat films opleverde als Ofelia en Juego de niños. Ook Rudo y Cursi is een Spaans gesproken film, met een financiële injectie uit de VS, maar door de aanwezigheid van Diego Luna en Gael García Bernal, die de twee broers spelen, zal de film waarschijnlijk iets meer internationale aandacht krijgen.

Dat begon al met een selectie voor het afgelopen Sundance filmfestival waar Rudo y Cursi in januari werd opgepikt door Sony Pictures Classics. De studio zal de film in limited release brengen vanaf 8 mei, of de film tot in België raakt is nog niet bekend. Hoe dan ook, de Mexicaanse film zit duidelijk in de lift. Rudo y Cursi is overigens de eerste film van het productiehuis Cha Cha Cha dat werd opgericht door Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu (21 Grams, Babel) en Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth).

Korte inhoud: Beto (Luna) en Tato (Bernal) zijn twee broers die op een bananenplantage werken en voetbal spelen bij het plaatselijke team. Beto is een doelman wiens opvliegende karakter hem de bijnaam Rudo heeft opgeleverd. Hij droomt ervan om een professionele speler te worden, zijn broer daarentegen wil liever zanger worden. Beiden delen de droom om een groot huis voor hun moeder te bouwen, maar al hun dromen lijken volstrekt onbereikbaar. Totdat de talentscout Batuta hun voetbaltalenten ontdekt en hen meeneemt naar Mexico City.

De vrienden Diego Luno en Gael Garcia Bernal speelden eerder al samen in Yu Tu Mama Tambien van Alfonso Cuarón, en zijn ook goed op elkaar ingespeeld in Rudo y Cursi. De trailer ziet er alvast leuk uit en ik kan mij voorstellen dat deze film op Sundance een crowd pleaser was. Schaterlachen doe je niet bij het bekijken van deze trailer, maar je wordt er wel vrolijk(er) van.

De commentaren zijn gesloten.