02-04-09

DiCaprio, Cotillard, Murphy en Page in nieuwe Nolan

Het nieuws van de sequel van The Dark Knight bleek gisteren een geslaagde aprilgrap van Joblo , maar Christopher Nolan werkt wel degelijk aan een nieuwe film. Deze prent heeft de titel Inception meegekregen en wordt verder omhuld door een dik mysterieus rookgordijn.

Warner Bros ziet er immers streng op toe dat zo weinig mogelijk van de film uitlekt, en het enige wat de studio tot nu toe heeft willen prijsgeven is dat het gaat om "a contemporary sci-fi actioner set within the architecture of the mind". Wat we ons daar bij moeten voorstellen? Geen idee, wordt het een soort Memento meets The Fountain en 2001: A Space Odyssee? Of zal het eerder iets zijn als Starship Troopers meets Identity

Jeff Robinov van Warner wist nog het volgende te vertellen: "Chris Nolan is a visionary filmmaker who continually raises the bar with each movie he makes. We are thrilled to be collaborating again with him and Emma Thomas [producent] on this exciting new motion picture." Een mogelijk derde Batmanfilm wordt hierdoor een paar jaar verlaat, maar tussen Batman Begins en The Dark Knight maakte Nolan ook The Prestige.

inception-cast

Wat ondertussen wél al is uitgelekt over Inception, is een gedeelte van de cast. Leonardo DiCaprio was eerder al aangekondigd, en vandaag zijn daar Marion Cotillard, Cillian Murphy en Ellen Page aan toegevoegd. Murphy was eerder al te zien in Batman Begins en The Dark Knight, voor de anderen wordt het hun eerste samenwerking met de Britse regisseur / scenarist. Cotillard en DiCaprio zullen eerst nog te zien zijn in Public Enemies van Michael Mann. Een snelle blik op DiCaprio's cv leert overigens dat de acteur nog nooit in een science fictionfilm heeft gespeeld. 

De productie van Inception begint deze zomer en mikt op een release in de zomer van 2010. Bij Warner zijn ze na The Dark Knight overigens zo dol op Nolan dat ze Inception al aankochten toen Nolan alleen nog maar het basisidee had uitgewerkt. Creatieve mensen en ideeën zijn dan ook bijzonder schaars, en dan durft een studio al een 'gokken' als je vorige film hen meer dan een biljoen dollar heeft opgebracht. Desondanks is Inception een film om in de gaten te houden.

De commentaren zijn gesloten.