29-03-09

Trailer: (500) Days of Summer

500 days of summer“Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't.” is de tagline van de komedie (500) Days of Summer. Het lijkt meteen een perfecte synopsis van de film waarin Tom (Joseph Gordon-Levitt), die werkt als copywriter voor wenskaarten, hopeloos verliefd wordt op collega Summer (Zooey Deschanel). De romantische Tom is echter compleet van de kaart wanneer Summer hun relatie na amper 500 dagen beëindigt. Met behulp van zijn vrienden keert hij 500 dagen terug in de tijd om proberen vast te stellen waar het fout liep.

(500) Days of Summer is een kleine onafhankelijke film die op het vorige Sundance filmfestival is vertoond. Hoewel de film vrijwel geruisloos passeerde, zijn de mensen die de film gezien hebben behoorlijk enthousiast over dit debuut van videoclipregisseur Marc Webb. Het scenario van Scott Neustadter en Michael H. Weber (The Pink Panther 2) blijkt clever, origineel en grappig en ook de vertolkingen van Gordon-Levitt en Deschanel zijn uitstekend.

Het overigens de tweede keer dat de 28-jarige Gordon-Levitt en de 29-jarige Deschanel samen in een film spelen, eerder gebeurde dat al in Manic (2001). Deschanel is overigens een actrice om dit jaar in de gaten te houden. Na rolletjes in “Weeds”, The Assassination of Jesse James By the Coward Robert Ford, The Happening en Yes Man is ze dit jaar ook te zien in de indie Gigantic. Het blauwe kleurenpalet in (500) Days of Summer werd overigens speciaal aangepast zodat de blauwe ogen van Deschanel beter zouden opvallen.

De veelbelovende trailer van (500) Days of Summer vind je hieronder, de film heeft nog geen Belgische release datum (wel een Nederlandse: 20 augustus).

De commentaren zijn gesloten.