28-03-09

Trailer: Taking Woodstock

De trailer van Taking Woodstock van de Taiwanese regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger Hidden Dragon) is eindelijk gearriveerd. Wie houdt van broeken met olifantenpijpen, zwart-wittelevisie, CCR en love, peace and happiness zit met deze film alvast op het juiste adres.

Zoals je in dit bericht al kon lezen is het scenario van James Schamus (Brokeback Mountain) gebaseerd op het boek ‘Taking Woodstock: A True Story of a Riot, Concert, and a Life’ van Elliot Tiber. Deze Elliot Tiber speelde in 1969 een cruciale rol in de organisatie van het wereldberoemde Woodstockfestival.

Toen de jongeman ontdekte dat een belangrijk concert niet kon doorgaan omdat de organisatoren een vergunning niet kregen, stelt hij voor het festival te laten plaatsvinden op het terrein naast het hotel van zijn ouders. Tiber onderschatte wel de grootte van het evenement wanneer duizenden jongeren afzakken naar Woodstock…

Tiber wordt in de film gespeeld door de Amerikaanse komiek Demetri Martin, die ooit nog scenario’s schreef voor “Late Night with Conan O’Brien”. Martin stelt ook de trailer voor met de hulp van een hoop papier. Verder zien we in de trailer o.a. Jeffrey Dean Morgan, Emile Hirsch, Liev Schreiber, Paul Dano, Eugene Levy en Imelda Staunton in diverse stadia van hippie en stoned zijn.

Taking Woodstock heeft nog geen Belgische release datum.

Commentaren

Mooie blog!

Gepost door: Krien | 29-03-09

De commentaren zijn gesloten.