24-03-09

Anna Hathaway is 'Somwhere over the Rainbow'

Tijdens de Oscaruitreiking vorige maand mocht Anne Hathaway samen met presentator Hugh Jackman haar zangtalenten tonen in het openingsnummer. Binnenkort mag de actrice dat ook doen op het witte doek want Hathaway gaat de hoofdrol spelen in een biopic over Judy Garland.

Judy Garland

De 27-jarige actrice doet zowel mee in de film als in de theaterversie. Harvey Weinstein van The Weinstein Company maakte de casting van Hathaway bekend en noemde de actrice in één moeite “brilliantly talented”: "She will be a true class act in this challenging role."

Het nog regisseur- en scenaristloze project wordt gebaseerd op het boek ‘Get Happy: The Life of Judy Garland’ van Gerald Clarke (Capote). Clarke interviewde voor zijn boek verschillende mensen die Garland kenden en gebruikte hun getuigenissen om het levensverhaal van de actrice te vertellen. Deze begon met zingen en dansen als peuter en ging ermee door tot aan haar dood. Garland werd op 10 juni 1922 geboren en stierf op 47-jarige leeftijd op 22 juni 1969.

Judy Garland was zowel te zien in studiomusicals en films, maar stond ook geregeld op de planken in New York en Londen. Geregeld gaf ze blijk van haar enorme talent, zoals in haar bekendste film The Wizard of Oz uit 1939, maar in haar privé-leven worstelde de actrice met verslavingen en een reeks foute relaties. Garland trouwde vijf keer, haar tweede echtgenoot was Vincente Minnelli met wie ze een dochter kreeg, Liza. Ze probeerde ook verschillende keren een einde te maken aan haar leven, en stierf uiteindelijk aan een onopzettelijke overdosis.

Anne Hathaway begon haar carrière ook op jonge leeftijd, als 19-jarige in The Princess Diaries meer bepaald. De laatste jaren is ze echter geëvolueerd naar meer volwassen rollen wat vorige maand nog resulteerde in een Oscarnominatie voor Rachel Getting Married waarin ze een voormalige verslaafde speelt. Qua zang en acteren zit het met de casting van Anne Hathaway dus wel goed, de producenten moeten enkel nog iets vinden op het lengteverschil, zo was Judy Garland 1m52, terwijl Anne Hathaway 1m72 is.

De commentaren zijn gesloten.