22-03-09

Trailer: Sunshine Cleaning

sunshine cleaningDe producenten van Little Miss Sunshine hebben een nieuwe film uit en blijkbaar willen ze hun succesformule nog een beetje verder zetten. Zo hebben ze immers een deel van de titel gerecycleerd en ook Alan Arkin is opnieuw van de partij. Sunshine Cleaning zat vorig jaar in de selectie van Sundance en krijgt nu ook een wereldwijde release (op 13 mei is België aan de beurt).

Korte inhoud: Ooit was ze de kapitein van het cheerleaderteam, maar nu werkt de ondertussen dertigjarige Rose Lorkowski (Amy Adams), die bovendien alleenstaande moeder is, in een bar. Haar zus Norah (Emily Blunt) woont nog steeds thuis samen met hun vader Joe (Arkin) en is op zoek naar alweer een nieuwe job.

Wanneer Roses zoon dreigt van school gegooid te worden, gaat de moeder wanhopig op zoek naar een andere school. Daarvoor heeft ze wel een beter betaalde baan nodig en dus probeert ze Norah te overtuigen om samen een bedrijf te starten. De twee vrouwen zullen crime scenes schoonmaken. Al snel zitten ze echter tot over hun oren in moorden, zelfmoorden en andere niet zo fraaie aangelegenheden.

In 2007 speelde Samuel L. Jackson al eens een Cleaner die allerhande plaatsen delict moest schoonmaken, maar Sunshine Cleaning lijkt het over een iets luchtigere boeg te gooien. De film is al vertoond op enkele festivals en de commentaren zijn overwegend positief. Vooral de prestaties van Adams, Blunt en Arkin worden geprezen. De film lijkt uit de trailer iets minder grappig dan Little Miss Sunshine, maar de hoofdfiguren lijken dan weer wel sympathieke personages.

Sunshine Cleaning is overigens geregisseerd door Christine Jeffs wiens bekendste film wellicht Sylvia is uit 2003. Het scenario werd dan weer geschreven door debutante Megan Holley.

De commentaren zijn gesloten.