19-03-09

Brad Pitt en Natalie Portman in romanverfilming

 Brad Pitt en Natalie Portman hebben getekend om de hoofdrol te spelen in een romantische komedie die gebaseerd is op een boek van Leanne Shapton (The Squid and the Whale) met de onuitspreekbare titel ‘Important Artifacts and Personal Property from the Collection of Lenore Doolan and Harold Morris, Including Books, Street Fashion and Jewelry’. Dat wordt alvast een interessante poster.

important artifactsNatuurlijk zit de kans er dik in dat wanneer de film uitkomt de titel veranderd wordt. Het is echter niet de titel, maar de combinatie Pitt-Portman die het hele project interessant maakt. Het boek van Shapton gaat over een vier jaar durende relatie tussen fotograaf Hal Morris (Pitt) en culinair columniste Leonore Doolan (Portman). Origineel is dat het boek de vorm heeft van een veilingcatalogus en er ongeveer 300 voorwerpen in staan die elk een deel vertellen van de relatie tussen Morris en Doolan.

Hier zit alvast potentieel in voor een intelligente en grappige romantische komedie, en het is al een tijdje geleden dat Portman nog eens de komische toer opging. Pitt en Portman zullen ook de productie van de film voor hun rekening nemen. Het is zelfs Portman die het boek onder de aandacht bracht van Pitts productiemaatschappij Plan B, die onder de vleugel zit bij Paramount, die dan weer de filmrechten verwierven op een veiling.

Er is nog geen scenarist of een regisseur aangesteld. Het eerste wat deze zullen doen is waarschijnlijk de titel veranderen. Hoewel, de langste titel van een boek is ‘Per favore dite a mia madre che faccio il pubblicitario lei pensa che sono un pierre e che quindi regalo manciate di free entry e consumazioni gratis a chi mi pare, rido coi vips, i calciatori le veline e le giornaliste, leggo Novella e mi fotografano i paparazzi, entro neI privé saltando la coda, bevo senza pagare, sono ghiotto di tartine e gin tonic, ho la casa piena di oggetti di design, conosco Paris Hilton, Tom Ford ed Emilio’ van Davide Cilliberti in 2007.

De commentaren zijn gesloten.