18-03-09

J.J. Abrams naar Antwerpen?

Paramount Pictures heeft de filmrechten verworven op een nog te publiceren artikel van het magazine Wired. In het artikel van Joshua Davis met de titel ‘The Untold Story of the World’s Biggest Diamond Heist’ worden de omstandigheden verteld van de grote diamantroof die in 2003 plaatsvond in Antwerpen.

diamant

Het artikel verschijnt in het aprilnummer van Wired en beschrijft het waargebeurde verhaal van zij die de enorme diamantroof beraamden. Een kleine groep Italiaanse dieven wist in 2003 op miraculeuze wijze tien beveiligingssystemen te omzeilen om de toegang te verwerven tot een kluis onder het Antwerp Diamond Center. Ze vertrokken met diamanten, goud en juwelen met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar.

Journalist Joshua Davis heeft de voorbije jaren interviews afgenomen met bendeleider Leonardo Notarbartolo, die tot tien jaar cel werd veroordeeld, maar vorige week vrij kwam uit de gevangenis van Hasselt. Een groot deel  van de buit werd nooit teruggevonden.

Niemand minder dan J.J. Abrams zal de film produceren en dat is goed nieuws aangezien Abrams betrokken was bij fel gehypete projecten als Cloverfield, “Lost” en de nieuwe Star Trek. Mogelijk zal Abrams ook de regie voor zijn rekening nemen. Een scenarist of een cast zijn er nog niet, noch een release datum. Het gegeven is alvast interessant genoeg om hier een spannende heistmovie van te maken.

Afwachten wordt of de productie ook zal afzakken naar Antwerpen voor de opnames. Het Diamond Center zal wellicht ergens in Los Angeles verrijzen in een studio, maar een paar stadszichten en straatscènes zouden toch best in Antwerpen zelf opgenomen worden. Niet?

19:51 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, artikel, diamant, j j abrams, joshua davis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.