17-03-09

Trailer: Away We Go

away we go 1Revolutionary Road is nog maar pas uit roulatie, of Sam Mendes heeft met Away We Go alweer een nieuwe film klaar staan. Deze keer waagt de Britse regisseur die graag middenklasgezinnen in moeilijkheden portretteert (zie American Beauty en Revolutionary Road) zijn kans in het komische genre. De trailer is alvast veelbelovend.

Mendes heeft alvast een indrukwekkende cast verzameld met John Krasinski, Maggie Gyllenhaal, Melanie Lynskey, Allison Janney, Catherine O'Hara, Jeff Daniels en Maya Rudolph. Ook het scenario is in goede handen want dat is geschreven door Vendela Vida  en Dave Eggers, de journalist turned schrijver die ooit genomineerd was voor de Pullitzerprijs. Ook het langverwachte Where the Wild Things Are van Spike Jonze is overigens op een scenario van Eggers gebaseerd.

Over de inhoud van de film is weinig bekend behalve dat Krasinski en een zwangere Rudolph een koppel spelen die in een trailer wonen en tot het besef komen dat dat niet de plaats is waar ze hun kind willen opvoeden. Ze besluiten daarop om de VS rond te reizen om een geschikte plaats te vinden waar ze zich kunnen settelen. Ondertussen verhuizen hun (schoon)ouders op hun beurt naar “Antwerp. In Belgium” (misschien hierom?) waardoor ze hun kleinkind niet zullen zien.

Away We Go heeft een behoorlijk budget van 70 miljoen. De film komt op 11 juni uit in Nederland, een Belgische release datum is er nog niet. De film is overigens de eerste studioproductie die de initiatieven die werden genomen om de CO2-uitstoot te verminderen, in de praktijk brengen. Zo werd het afval gehalveerd door meer te recycleren, gebruikten de caterers afwasbare borden ipv karton en reden de voertuigen op de set rond met biodiesel.

De commentaren zijn gesloten.