16-03-09

Ook MacGyver krijgt zijn film

Haal de kauwgum, paperclips en elastiekjes maar boven want New Line Cinema heeft plannen om een film te maken van de cultserie "MacGyver". Er is nog geen scenarist aangeteld, maar New Line hoopt een scenario te vinden dat een entertainende avonturenfilm moet opleveren: "We think we're a stick of chewing gum, a paper clip and an A-list writer away from a global franchise," aldus Richard Brener van New Line.

macgyverVoor diegenen die niet voor de buis gekluisterd zaten in de jaren ’80: “MacGyver” was een avonturenserie die op ABC te zien was in de periode 1985-1990. Alles draaide rond het personage Angus MacGyver, gespeeld door Richard Dean Anderson, een geheim agent bij de Phoenix Foundation. Deze MacGyver wist zich altijd uit de meest netelige situaties te redden met behulp van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Meer informatie over de serie vind je op MacGyvers Wikipedia pagina.

Na het stopzetten van de serie werden al eens twee televisiefilms gemaakt: MacGyver: Lost Treasure of Atlantis en MacGyver: Trail to Doomsday (beide 1994). Hoewel deze films niet echt succesvol bleken, bereikte de serie na haar stopzetten een soort cultstatus en werd de term ‘MacGyver’ een begrip voor het oplossen van een moeilijk probleem door het gebruik van alledaagse voorwerpen. In augustus 2007 kozen de Amerikanen MacGyver nog als de fictieve figuur die ze het liefst zouden bellen in een noodsituatie. MacGyver liet daarbij o.m. Buffy Summers en Jack Bauer achter zich.

Het is nog niet geweten of Richard Dean Anderson opnieuw in de huid van MacGyver kruipt. De man is ondertussen 59 jaar, misschien te oude om nog in het rond te springen, maar ene Harrison Ford liep anderzijds vorig jaar ook nog vrolijk Indiana Jones te wezen op zijn 66ste.  Anderson was de vorige jaren te zien in de sciencefictionseries "Stargate: Atlantis" en "Stargate SG-1".

Sinds 2007 is er in het programma "Saturday Night Live" een terugkerende sketch te zien waarin Will Forte MacGruber is, een parodie op MacGyver. Richard DeanAnderson heeft al een tweetal keer meegespeeld in zo’n sketch. Of de populariteit van de sketch de beslissing over de film beïnvloed heeft, wil New Line niet kwijt, maar een slechte zaak zal het zeker niet geweest zijn.

De commentaren zijn gesloten.