14-03-09

Trailer: Management

Jennifer Aniston is niet echt een actrice die haar kans waagt in verschillende genres. Liever blijft ze hangen in het soort films waarvan ze er al een tiental heeft gemaakt (o.a. He’s Just Not That Into You, Marley & Me, The Break Up, Friends With Money, Rumor Has It, Along Came Polly, Bruce Almighty). Alleen de thriller Derailed is een, overigens niet echt succesvol, uitstapje naar een ander genre. Met Management voegt Aniston een nieuwe romantische komedie aan haar cv toe.

management 1Korte inhoud: Sue Claussen (Aniston) is een handelsreiziger die tijdens een van haar opdrachten overnacht in een motel in Arizona. Daar krijgt ze een fles wijn aangeboden van Mike (Steve Zahn), de zoon van de eigenaars van het motel. Mike is een dromer, die verliefd wordt op Sue, en besluit haar achterna te reizen naar Sues werkplek in Maryland. Daar ondervindt hij dat Sue geen plaats voor hem heeft in haar zorgvuldig gestructureerde leventje. Bovendien is Sue terug samen met haar ex-vriend Jango (Woody Harrelson) die een yoghurtbegrijf leidt.

Management is geregisseerd door Stephen Belber voor wie het zijn eerste regie-opdracht is. Eerder schreef Belber wel scenario’s voor o.a. “Rescue Me” en “Law and Order”. Ook het scenario voor Management nam Belber voor zijn rekening. Op de première van de film op het filmfestival van Toronto had Belber alvast lovende woorden voor Jennifer Aniston: "She has great strength, and I never heard her complain. Not once. There was never a sign of, 'Oh, poor Jen.' She has a positive outlook on things. She is the most upbeat, thoughtful, sincere person." 

Aniston lijkt in management opnieuw het soort rol te spelen waar ze de laatste jaren een patent op heeft. Het is echter vooral uitkijken naar Steve Zahn die het stuntelige type voor zijn rekening neemt en Woody Harrelson die het machotype voor zijn rekening neemt. Op een cliché meer of minder lijkt deze Management immers niet te kijken. Toch zou dit best nog wel een leuke film kunnen worden. Management komt in België uit op 8 juli 2009.

De commentaren zijn gesloten.