13-03-09

Trailer: Orphan

Orphan is de volgende horrorfilm in het rijtje met een ontspoord kind in de hoofdrol dat vervolgens zijn omgeving begint te terroriseren. De trailer van deze prent staat sinds vandaag online, maar erg geïnspireerd ziet hij er niet uit.

De nieuwste Damien is het negenjarige meisje Esther (Isabelle Fuhrman) dat wordt geadopteerd door het koppel  Kate (Vera Farmiga) en John Colemann (Peter Sarsgaard). Het stel heeft net een zware tegenslag te verwerken gehad met het verlies van hun ongeboren kind, waarna Kate werd geplaagd door hevige nachtmerries. Om terug een beetje houvast in hun leven te krijgen, besluit het koppel daarom een kind te adopteren.

In het plaatselijke weeshuis valt hun oog op Esther, een pienter en beleefd meisje. Zodra Esther echter haar intrek neemt bij de Colemanns, beginnen er vreemde dingen te gebeuren in het gezin. Kate is de eerste die vermoedt dat Esther geheimen heeft, maar John gelooft haar niet.

orphan

Ophan wordt geregisseerd door Jaume Collet-Serra die eerder House of Wax maakte, een film die alleen de filmannalen ingaat voor de manier waarop Paris Hilton aan haar einde komt. Verder was dit vooral een film om zeer snel te vergeten, en ook Collet-Serra’s tweede film Goal II brak niet echt potten. Voor zijn derde langspeelfilm gebruikt de 35-jarige Spaanse regisseur een scenario van David Johnson en Alex Mace, voor wie het allebei hun eerste script is.

De trailer is dus niet echt enorm boeiend, maar ook de casting is niet echt origineel te noemen. Vera Farmiga speelde net nog een moeder van een vreemd kind in Joshua, terwijl Peter Sarsgaard overal de man met een verborgen agenda mag spelen. Orphan heeft nog geen Belgische release datum, wel een Nederlandse en die is 30 juli 2009.

 

De commentaren zijn gesloten.