10-03-09

Meer over The Cabin in the Woods

In deze post van 9 juli 2008 kon je al lezen dat Joss Whedon (scenario en productie) en Drew Goddard (regie) samen aan een horrorfilm werken over een groepje tieners in een bos. Tot dusver hebben de twee de details over The Cabin in the Woods uit de pers kunnen houden, maar stilaan raken er toch steeds meer details bekend.

the cabin in the woods

Om de beginnen zijn er vandaag vijf nieuwe namen toegevoegd aan de cast: Kristen Connolly (Confessions of a Shopaholic), Chris Hemsworth (“Home and Away”), Anna Hutchison (“Power Rangers Jungle Fever”), Fran Kranz (“Dollhouse”) and Jesse Williams (“Beyond the Break”). Niet echt superbekende namen dus maar wie had er 12 jaar geleden gehoord van Sarah Michelle Gellar, David Boreanaz of Nathan Fillion? Eerder was trouwens al bekend dat Richard Jenkins (onlangs nog Oscargenomineerd voor The Visitor) en Bradley Whitford (“The West Wing”) zouden meespelen.

De vijf nieuwelingen in de cast zijn jong en knap en dus perfecte tegenhangers voor de al wat oudere en meer gerimpelde Jenkins en Whitford. En dat is ook Whedon zelf niet ontgaan: "Each of the 'kids' is unique, fascinating and talented, and like true friends, the group is more than the sum of its parts. These are people you care about, able to go toe to toe with the amazing actors we've corralled thus far, and not unpretty in the bargain. I can't wait to harm them.”

En daarmee weten we meteen ook dat de vijf waarschijnlijk niet echt een pleziervakantie zullen beleven in de bossen. Verder blijft er vooral een zeer geheimzinnig waas hangen rond dit project, en dat is iets wat normaal gezien alleen weggelegd is voor grote films met gigantische budgetten (The Cabin in the Woods moet het bv. stellen met 30 miljoen dollar).

De opnames zijn ondertussen al volop aan de gang, terwijl de release datum is verschoven van 23 oktober naar 5 februari. Waarschijnlijk heeft men promotionele plannen rond Valentijn en wil men een mogelijk Saw VI op Halloween vermijden. Goddard weet natuurlijk hoe je een project zo geheimzinnig mogelijk moet houden, zie daarvoor Cloverfield en “Lost”, terwijl Whedon een van de creatiefste geesten is die er in de film- en televisiewereld rondlopen.

Whedon werkt momenteel ook aan het script van Goners dat in 2011 de bioscoopzalen moet bereiken, terwijl zijn nieuwste serie "Dollhouse" enkele weken geleden in première ging. De serie krijgt zeer gemengde reacties en de kijkcijfers swingen ook niet echt de pan uit. Toch zou ik de reeks na vier afleveringen zeker niet afschrijven want de verschillende plotlijnen komen nu pas goed tot uiting en de meeste series hebben een paar afleveringen nodig om helemaal op gang te komen. Het eerste seizoen zou uit 10 afleveringen bestaan, of de serie nog een vervolg krijgt, is nog niet bekend (meer over “Dollhouse” via deze tag).

De commentaren zijn gesloten.