06-03-09

Trailer: Pandorum

pandorum 1Pandorum is een nieuwe science fictionthriller die vertrekt van een volstrekt onorigineel idee, namelijk mensen die wakker worden en niet weten waar ze zich bevinden. Laat staan waarom. We hebben het al eens gezien in o.a. Saw, Unknown en Cube. Pandorum probeert toch een vleugje originaliteit toe te voegen door twee astronauten te laten ontwaken in een ruimteschip dat zich ergens in outer space bevindt.

Het gaat om Bower en Payton (gespeeld door Ben Foster en Dennis Quaid) die uit een diepe slaap ontwaken aan boord van hun ruimteschip dat zich 500 jaar in de toekomst bevindt. Hun materiaal werkt niet meer en hun geheugens zijn volledig gewist. Wat was hun missie? Hoe lang hebben ze geslapen? Wie zijn ze? Als ze hun verhaal proberen te reconstrueren, ontdekken ze dat ze niet alleen  en dat de nieuwe bewoners van het schip geen al te beste bedoelingen hebben. De belangrijkste vraag wordt dan ook al snel: hoe overleven?

De film wordt geregisseerd door Christian Alvart, een Duitser die in 2005 de thriller Antikörper maakte en ook nog de thriller Case 39 met Renee Zellweger en Bradley Cooper in de pijplijn heeft zitten. Het scenario van Pandorum werd geschreven door Travis Milloy voor wie het zijn derde script is. In de cast vind je ook nog Cam Gigandet terug die onlangs nog de meisjesharten op hol deed slaan in vampierenfilm Twilight.

Pandorum grijpt lustig uit allerlei films gaande van Saw, Unknown en Cube, maar ook duidelijk van de Alienfranchise en zowat elke film die zich in de ruimte afspeelt. Maar de trailer is een intrigerend filmpje, en ook al zal de uiteindelijk film waarschijnlijk een pak minder boeiend zijn dan deze trailer, mijn interesse is alvast gewekt. Wat overigens ook intrigeert zijn de bizarre posters en de eerste beelden van Pandorum. In Nederland zou de film op 22 oktober uitkomen, een Belgische release datum is er nog niet.

pandorum 2

 

De commentaren zijn gesloten.