05-03-09

Trailer: Public Enemies

public enemiesHier is de eerste trailer van Public Enemies, de nieuwste telg van Michael Mann met o.m. Johnny Depp en Christian Bale. Afgaande op de trailer lijkt Public Enemies weer een typische Michael Mannfilm te zien met veel actie en stoere personages, en dat gedraaid met digitale camera’s.

Johnny Depp kruipt in de huid van de legendarische gangster John Dillinger, die tijdens de jaren ’30 menige Amerikaanse bank overviel. De charismatische bankovervaller werd tot publieke vijand nummer één gebombardeerd door J. Edgar Hoover (Billy Crudup), het toenmalige hoofd van de FBI. Hoover zet zijn beste agent Melvin Purvis (Bale) op de zaak om Dillinger achter de trailer te zetten. Dillinger en zijn troepen blijven Purvis en zijn manschappen echter vlot de baas, en enkel met hulp van buitenaf (o.a. Chicagomaffiabaas Frank Nitti) kan Purvis het net rond Dillinger langzaam sluiten.

Het verhaal is gebaseerd op het boek “Public enemies: America’s greatest crime wave en the birth of the FBI, 1933-34” van Bryan Burrough. De adaptatie werd geschreven door Ronan Bennett, Ann Biderman en Mann zelf. Als de namen van Johnny Depp, Christian Bale en Billy Crudup nog niet genoeg zijn, vind je in de cast ook nog Marion Cotillard, Channing Tatum, Leelee Sobieski, Emilie de Ravin, Giovanni Ribisi, David Wenham, Stephen Dorff en Lili Taylor. Een behoorlijk indrukwekkende cast noemen ze dat.

Johnny Depp lijkt alvast perfect gecast als de charismatische gangster John Dillinger, terwijl Christian Bale nog niet veel te doen heeft in de trailer. Het geheel doet mij een beetje denken aan The Untouchables van Brian De Palma en niet alleen omdat beide films zich in dezelfde periode afspelen. Ook de poster van de twee films lijken overigens erg op elkaar. Hoewel dit een uitstekende trailer, ben ik toch nog niet helemaal overtuigd want Michael Manns vorige, Miami Vice, bleek immers een stevige tegenvaller. Public Enemies komt in België uit op 24 juni 2009.

De commentaren zijn gesloten.