03-03-09

Geen Bond voor Boyle

danny boyle 1Volgens sommige bronnen heeft Danny Boyle het aanbod gekregen om de volgende James Bondfilm te regisseren. Boyle, die na de achtvoudige Oscarwinst van Slumdog Millionaire natuurlijk gegeerd wild is op de Hollywoodmarkt, zou het voorstel echter afgewezen hebben.

In de Britse tabloid The Sun stond vandaag het volgende te lezen: "Danny is being bombarded with offers from studios. He has been offered the chance to direct the 23rd Bond film by (Bond producer) Barbara (Broccoli). The Eon (productions) team love his vision and think it would work perfectly for the new look of Bond. Everyone on the Eon team thinks Danny would be the perfect addition to the Bond family."

Maar Boyle heeft ondertussen al op de insinuaties gereageerd met het bericht dat hij geen plannen heeft om de regie voor zijn rekening te nemen. Hoewel hij altijd al een grote fan is geweest van de franchise en hij zich gevleid voelt, zegt zijn woordvoerster: "While Danny says he always has and always will enjoy the Bond movies he has no plans to direct one. Danny is naturally flattered to be thought of!"

Danny Boyle zou een interessante keuze geweest zijn voor de regie van de volgende Bond. De Brit is zeker in staat om iets aan de franchise toe te voegen. Maar een naam zegt natuurlijk ook niet alles want van Marc Forster werd ook veel verwacht en Quantum of Solace bleek uiteindelijk een serieuze tegenvaller.

Wie overigens wel wil deel uitmaken van de volgende James Bondfilm is Jennifer Aniston. Zij bekend in het blad Elle dat ze haar zinnen heeft gezet op een rol in de film: “I get offered funny, quirky, pretty roles. I’d love to do an action movie. James Bond. Glamour. Daniel Craig. Shit-loads of fun.” Dat zou meteen een primeur worden, want moest Aniston een rol bemachtigen, dan wordt ze de oudste Bondgirl uit de serie. Voorlopig is Maud Adams met 38 jaar in Octopussy de oudste Bondgirl. Aniston is enkele weken geleden 40 geworden.

De commentaren zijn gesloten.