01-03-09

Jim Carrey en Jake Gyllenhaal in musical Damn Yankees

jake gyllenhaal New Line Cinema heeft Jim Carrey en Jake Gyllenhaal gecontracteerd voor de filmversie van de musical ‘Damn Yankees’ uit de jaren ‘50. Er is nog geen regisseur aan boord, want daarmee wordt gewacht tot Lowell Ganz en Babaloo Mandel (Fever Pitch, Robots) klaar zijn met het scenario. 

In het verhaal zien we hoe de oude Joe Boyd een afspraak maakt met de duivel (Carrey) zodat zijn favoriete baseballteam eindelijk de World Series kan winnen. De man wordt door de duivel getransformeerd tot de jonge ster van het team Joe Hardy (Gyllenhaal). Boyd kan op de beslissing terugkomen, maar de deadline valt onder de finales van de Series en de duivel recruteert bovendien de knappe Lola die Boyds ziel voor altijd in handen van de duivel moet houden.

De producenten van Damn Yankees zijn Craig Zadan en Neil Meron, dezelfde als die van de filmversie van Hairspray (waarvan momenteel trouwens aan een sequel wordt gewerkt). Zij hopen de meeste nummers uit de musical te behouden, maar het geheel wel te kunnen updaten naar moderne tijden. De musical ging in Broadway in première in 1955 en won 7 Tony Awards. Vijf jaar geleden, na het succes van Chicago, klopten Zadan en Meron met hun idee al aan bij Miramax. In 1958 maakte Warner Bros de eerste verfilming van het verhaal (Damn Yankees!) in een regie van George Abbott, tevens de regisseur van de Broadwaymusical.

Voor zowel Gyllenhaal als Carrey wordt het de eerste musical uit hun carrière. Carrey zal zich zeker in zijn sas voelen in de rol van de duivel, terwijl Gyllenhaal zijn rol misschien gekregen heeft nadat de producenten onderstaande sketch van “Saturday Night Live” zagen waarin de acteur een parodie brengt op de musical Dreamgirls.

De commentaren zijn gesloten.