28-02-09

Trailer: Phoebe in Wonderland

phoebe in wonderlandNu Dakota met haar vijftien jaar stilaan te oud wordt om kinderrollen te spelen en met Push een eerste stap in de puberrollen heeft gezet, moet de familie Fanning echter niet wanhopen. Met de 10-jarige Elle blijft de opvolging van Dakota immers binnen de familie. Ondanks haar prille leeftijd was Elle Fanning al te zien in 27 projecten waaronder I Am Sam, “House MD”, Babel, Deja Vu en The Curious Case of Benjamin Button. Binnenkort komt daarbij ook de indie Phoebe in Wonderland die volgende maand een limited release krijgt in de VS.

Alles draait rond het meisje Phoebe die het helemaal gehad heeft met de grote mensenwereld met alle regels die moeten gevolgd worden. Phoebe gaat daarom op toneelles en vindt in haar onconventionele lerares een onverwacht lichtpunt in haar leven. Door haar ongewone aanpak inspireert de leerkracht Phoebe om het leven van haar hele familie op zijn kop te zetten. Aanvankelijk zien Phoebes ouders in haar vreemde gedrag immers een genie aan het werk, maar gaandeweg beseffen ze dat hun dochter doordraait.

Het verhaal klinkt een beetje als een ‘Alice in Wonderland’ meets Little Miss Sunshine. Uit de trailer blijkt alvast dat de felle kleuren en droomsequenties zeker hun inspiratie hebben gehaald bij het verhaal van Lewis Carroll. Ook de tagline (“Dare to dream your life”) en de titel zijn directe verwijzingen naar Alice in Wonderland. Dit wordt ook verwerkt in het verhaal want de moeder van Phoebe werkt immers aan een boek over het wereldberoemde boek.

Phoebe in Wonderland is de tweede film van regisseur / scenarist Daniel Barnz die in 2001 debuteerde met The Cutting Room. De film was op het Sundance Filmfestival genomineerd voor de prijs van de jury. Naast Elle Fanning bestaat de cast uit gevestigde namen als Felicity Huffman, Patricia Clarkson en Bill Pullman. Of er een Belgische release komt, is nog niet bekend.

De commentaren zijn gesloten.