27-02-09

Trailer: Confessions of a Shopaholic

confessions of a shopaholicBinnen enkele weken (18 maart om precies te zijn) gaat de romcom Confessions Of A Shopaholic in Belgische première. De film is gebaseerd op twee boeken van bestsellerauteur Sophie Kinsella, een gevestigde naam in het chicklitgenre. Deze boeken richten zich vooral op jonge vrouwen en de hoofdpersonages zijn vaak alleenstaande, vlotte vrouwen uit de grote stad met een interessante baan en een levendige belangstelling voor seksualiteit. Deze Confessions of a Shopaholic lijkt hierop geen uitzondering en de film lijkt alle clichés uit het genre te bevatten.

Korte inhoud: Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een 25-jarige vrouw die samen met haar beste vriendin Suze (Krysten Ritter) een appartement deelt. Rebecca heeft een serieuze koopverslaving die ze niet te baas kan met haar karig loon van redacteur bij een financieel magazine. De onbetaalde rekeningen stapelen zich dan ook op en Rebecca probeert, zonder al te veel succes, haar uitgaven te beperken. Dan krijgt ze de kans om aan de slag te gaan als financieel journalist in New York.

De 33-jarige relatief onbekende Isla Fisher heeft de moeilijke taak gekregen om hordes vrouwen over de wereld niet teleur te stellen met de rol van Rebecca Bloomwood. Uit de trailer blijkt alvast dat Fisher de rol met het nodige enthousiasme speelt, maar zelf was ze er aanvankelijk niet gerust in wat leidde tot enkele slapeloze nachten: "I'd never been the lead in a movie before, obviously there's the fear that goes along with being responsible for the tone of the film, then there's the actual physical endurance side, and that was sort of like running a marathon."

De Australiër P.J. Hogan is de regisseur van dienst, terwijl Tracey Jackson, Tim Firth en Kayla Alpert de romans ‘Confessions of a Shopaholic’ en ‘Shopaholic Takes Manhattan’ van Kinsella in een filmscript hebben verwerkt. Hugh Dancy is Luke Brandon, de love interest van Rebecca Bloomwood. In de bijrollen zie je nog Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow en Kristin Scott Thomas.

De commentaren zijn gesloten.