24-02-09

Werk voor Watts

Ondertussen is Woody Allen met zijn 73 jaar al lang de pensioengerechtigde leeftijd voorbij, maar de regisseur weet nog lang van geen ophouden. Gisteren won Penelope Cruz haar eerste Oscar voor een rol in Allens Vicky Christina Barcelona, vandaag heeft Allen al zijn volgende project op stapel staan.

Voor dit Untitled Woody Allen London Project zijn de castings momenteel volop aan de gang en dat heeft tot nu toe een zeer aardig resultaat opgeleverd. Eerder was al bekend geraakt dat Josh Brolin en Anthony Hopkins een rol zouden krijgen, vandaag zijn daar Freida Pinto en Naomi Watts bijgekomen. Ook Pinto stond gisteren nog op het Oscarpodium waar ze deelde in de winst van Slumdog Millionaire waarin ze een hoofdrol speelt.

Er is nog maar zeer weinig bekend over deze nieuwste van Woody Allen. De opnames starten in juli in Londen, en dat is al de vierde keer dat Allen de laatste jaren in Londen neerstrijkt. Enkel Vicky Christina Barcelona (Barcelona) en Whatever Works (New York) werden van zijn laatste zes films niet in Londen opgenomen. Deze Whatever Works, met Evan Rachel Wood, Henry Cavill en Patricia Clarkson, komt deze zomer uit in de VS.

21-grams-1

Het project van Woody Allen is niet het enige interessante project waar Naomi Watts deze dagen aan gelinkt wordt. De Australische zou ook de hoofdrol gaan spelen in Fair Game waarin ze herenigd zou worden met kersvers Oscarwinnaar Sean Penn. Penn en Watts deelden eerder het scherm in The Assassination of Richard Nixon en 21 Grams (foto).

Fair Game gaat over de zaak van CIA-agente en Valerie Plame, tevens de vrouw van ambassadeur Joseph Wilson. Plame zag haar geheime identiteit als CIA-agente gelekt worden door vooraanstaande leden in het Witte Huis omdat haar echtgenoot zich in een paar artikels kritisch had uitgelaten over de invasie in Irak. Enkel Lewis Libby werd veroordeeld voor het lek, Dick Cheney en Karl Rove ontsprongen de dans.

De film is overigens niet te verwarren met Nothing Buth the Truth met Kate Beckinsale en Matt Dillon, een film die losjes gebaseerd is op het schandaal. Fair Game zal daarentegen gebaseerd zijn op het boek dat Valerie Plame zelf schreef over de hele zaak. Doug Liman zal de regie van Fair Game voor zijn rekening nemen. Naomi Watts is volgende maand naast Clive Owen te zien in de thriller The International (Belgische release: 11 maart).

Commentaren

ben benieuwd naar Watts en Penn. Twee acteerkanonnen bij elkaar in een film. De nieuwe Allan, tja, ik vond eerlijk gezegd de laatste wel aardig, maar de oscar voor Cruz onterecht. Ik geloofde haar performance niet altijd en vond eigenlijk dat ze gewoon een histerische vrouw neerzette.

Gepost door: Mike's Webs | 24-02-09

De commentaren zijn gesloten.