22-02-09

Razzie Awards 2009: Winnaars

razzieDe beste films van 2008 kennen we deze nacht, de slechtste films van vorig jaar zijn wel al bekend. Gisteren zijn immers de Golden Raspberries uitgereikt, en dit al voor de 29e keer. Grote winnaar waren Mike Myers en Paris Hilton die met meerdere frambozen naar huis gingen. Noch Myers noch Hilton vonden het overigens de moeite om hun prijzen te komen afhalen.

Met The Love Guru waarin hij zelf de guru Pitka speelt, sleepte Myers de award voor slechtste film, slechtste acteur en slechtste scenario in de wacht. De film werd bij zijn release met de grond gelijkgemaakt en kon van zijn budget van 60 miljoen dollar slechts een 12-tal miljoen recupereren aan de box office. Naast Mike Myers vind je in de cast ook nog Jessica Alba, Justin Timberlake, Verne Troyer (mini me), Jessica Simpson en de spirituele zelfhulpboekenauteur Deepak Chopra terug.

Alle aandacht ging echter naar Paris Hilton, die ook met drie razzies naar huis ging: slechtste actrice voor The Hottie and the Nottie, slechtste actrice in een bijrol voor haar cameo in Repo! The Genetic Opera en slechtste filmkoppel met Christine Lakin en Joel David Moore in The Hottie and the Nottie. Daarmee deed Hilton de hattrick van Eddie Murphy in 2007 netjes over.  Hopelijk heeft Hilton nu begrepen dat ze niks te zoeken heeft in de filmwereld.

razzie-2009

Verder viel ook Pierce Brosnan in de prijzen en wel als de slechtste mannelijke bijrol van het jaar in Mamma Mia! Akkoord, Brosnan beschikt niet over fluwelen stembanden, maar als ook Uwe Boll en Verne Troyer bij de genomineerden zijn, lijkt Brosnan mij niet de topfavoriet. Maar misschien wilden de stemgerechtigden Brosnan een duidelijk signaal geven dat hij vooral nooit meer moet gaan zingen.

Uwe Boll trok overigens niet met legen handen naar huis: de regisseur werd bekroond met de razzie voor slechtste regisseur van het jaar voor zijn films In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, 1968 Tunnel Rats en Postal. Ook de framboos voor “worst career achievement” ging naar Boll. De laatste award ging tenslotte naar Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull die werd uitgeroepen tot “worst prequel, remake, rip-off or sequel”.

Worst Picture: The Love Guru 

Worst Actor: Mike Myers - The Love Guru

Worst Actress: Paris Hilton - The Hottie and the Nottie 

Worst Supporting Actress: Paris Hilton - Repo! The Genetic Opera 

Worst Supporting Actor: Pierce Brosnan - Mamma Mia! 

Worst Screen Couple: Paris Hilton and either Christine Lakin or Joel David Moore - The Hottie and the Nottie 

Worst Prequel,Remake, Rip-off or Sequel: Indiana Jones and The Kingdom of The Crystal Skull 

Worst Director: Uwe Boll - 1968: Tunnel Rats, In The Name of The King: A Dungeon Siege Tale, and Postal 

Worst Screenplay: The Love Guru 

Worst Career Achievement: Uwe Boll

De commentaren zijn gesloten.