15-02-09

Uwe Boll wil jullie geld

Dat de Duitse regisseur Uwe Boll niet om een stunt verlegen zit, weten we ondertussen al. Zo daagde hij een tijdje geleden een journalist die kritiek had op zijn films uit voor een boksmatch en beloofde hij met pensioen te gaan als een online petitie 1.000.000 handtekening  kon verzamelen. Tot dusver staat de teller op ruim 320.000 dus we zitten nog wel een tijdje met Boll opgescheept.

uwe boll

En dus heeft 43-jarige regisseur van pareltjes als Alone in the Dark en BloodRayne alweer een nieuwe publiciteitsstunt klaarliggen, want voor 49 dollar (en dat is omgerekend ongeveer 33 euro) kan iedereen mede-producent worden van Bolls volgende film Blackout. Al wat je daarvoor moet doen is je registreren op TheBlackoutFilm.com en het bedrag overschrijven. Boll hoopt zo in totaal 18,5 miljoen dollar bijeen te krijgen.

In ruil voor je investering krijg je een speciale gelimiteerde dvd van de film met een certificaat dat gehandtekend is door de hoofdacteurs, producenten en Boll himself. Deze dvd zal niet in de handel verkrijgbaar zijn dus je hebt meteen een collector’s item in handen. Daarbovenop kan je ook een van de vijftig setbezoeken winnen in Canada, waar je kan deelnemen aan een auditie voor een bijrol in de film. Bovendien zal op het einde van dit jaar ook een tombola gehouden worden waarmee je 500.000 dollar kan winnen.

Boll hoopt met deze lokkertjes voldoende investeerders te vinden voor zijn nieuwste film. Als de regisseur er toch niet in slaagt om het gewenste budget te verzamelen, zal hij met een kleiner budget genoegen nemen op voorwaarde dat minstens 43% van de 18,5 miljoen gehaald werd. Indien dit niet lukt, stort Boll minstens 40 dollar van de gestorte bedragen terug. Wat hij met de andere 9 dollar van plan is, wordt niet vermeld.

Ondanks het feit dat Uwe Boll zowat de minst geliefde regisseur is die er rondloopt, slaagt de man er toch maar telkens mooi in om in het nieuws te komen en films te blijven maken. Volgens de imdb werkt Boll momenteel aan maar liefst acht films als regisseur. Op dit moment is hij bezig met de opnames van de horrorfilm The Storm met Lauren Holly en Luke Perry.

Voor wie 49 dollar wil missen: je kan nog intekenen tot 31 maart 2009. Maar weet dat Fortisaandelen misschien een betere investering zijn dan een film van Uwe Boll…

18:37 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stunt, petitie, blackout, uwe boll, the storm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.