14-02-09

Trailer: The Taking of Pelham 123

the taking op pelham 123Sinds gisteren weten jullie dat Inglourious Basterds van Quentin Tarantino vanaf 23 september 2009 in de Belgische bioscoopzalen te zien is. Dat is echter niet de enige interessante film die dag uitkomt want ook  The Taking of Pelham 123 van Tony Scott zal op 23 september in première gaan.

De film is een remake van The Taking of Pelham One Two Three uit 1974 van Joseph Sargent met Walter Matthau en Robert Shaw in de hoofdrollen. Nu zien we Denzel Washington als Zachary Garber, een dispatcher die werkt bij de New Yorkse metro. Wat voor Garber begint als een doordeweekse dag, eindigt al gauw in totale chaos wanneer John Travolta’s personage Ryder besluit een trein te kapen.

Als Ryder en zijn kompanen binnen het uur geen grote som losgeld krijgen, zullen ze de passagiers op de trein een voor een vermoorden. Garber probeert met zijn enorme kennis van het ondergrondse metrosysteem Ryder te vlug af te zijn en de gijzelaars te bevrijden.

De eerste trailer van The Taking of Pelham 123 is gisteren op de wereld losgelaten en het lijkt een typische Tony Scott-film met flashy camerawerk en een razendsnelle montage. Daarmee gaat Scott verder de richting uit van eerdere films als Domino, Man on Fire en Deja Vu. Ook in deze laatste twee films speelde Denzel Washington overigens de hoofdrol.

Het scenario werd geschreven door Brian Helgeland, die eerder zijn sporen verdiende met de scripts van L.A. Confidential en Mystic River. Naast Washington en Travolta zie je ook nog o.m. Luis Guzmán, John Turturro en  James Gandolfini als de burgemeester van New York. De film werd overigens volledig opgenomen in The Big Apple.

De commentaren zijn gesloten.