13-02-09

Trailer: Inglourious Basterds

inglorious bastardsNadat hij voor het eerst te zien was op de Amerikaanse televisie, heeft de trailer van Inglourious Basterds nu ook zijn weg gevonden naar het internet. In het filmpje —dat eigenlijk nog maar een teaser is — zie je de cruciale speech van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) waarin hij aan zijn manschappen het doel van hun missie uitlegt: Raine wil dode Nazi’s zien, veel dode Nazi’s.

Pitt heeft duidelijk plezier met Raines zuidelijke accent en steekt ondertussen een klassieke Tarantineske monoloog af. Ondertussen zie je ook korte flashes van de actie in de film terwijl witte letters op een met bloedspatten besmeurde achtergrond ons vertellen dat het verhaal zich afspeelt “once upon a time in Nazi-occupied France”. Bovendien: “you haven’t seen war until you’ve seen it through the eyes of Quentin Tarantino”.

Kijkers met een arendsblik kunnen ook een eerste glimp opvangen van Diane Kruger als de Duitse filmster en spionne Bridget Von Hammersmark in een confrontatie in een bar, Mélanie Laurent als een boerendochter die zin op wraak en Eli Roth als Sgt. Donnie Donowitz, een van de meest prominente en wrede Basterds. Nog geen spoor van Daniel Brühl, Mike Myers, Samuel L. Jackson, Julie Dreyfus of Maggie Cheung, maar je moet natuurlijk niet meteen alle personages in de eerste teaser stoppen.

Voor alle duidelijkheid nog eens de korte inhoud: Inglourious Basterds begint in het door Duitsland bezette Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Shosanne Dreyfus (Laurent) is getuige van de executie van haar familie door Nazikolonel Hans Landa (Christoph Waltz). Zelf weet ze maar ternauwernood te ontsnappen en ze vlucht naar Parijs waar ze een nieuwe identiteit aanneemt als de eigenaar en operator van een bioscoop.

Ondertussen verzamelt luitenant Aldo Raine een groep Joodse soldaten die wraak willen op de Nazi’s. Deze groep staat bij hun vijanden bekend als ‘The basterds’ en ze sluiten zich aan bij de Duitse actrice en undercover agente Bridget Von Hammersmark wiens missie het is om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen. Snel zullen de wegen van Raine en co en Dreyfus elkaar kruisen…

Inglourious Basterds — de werktitel Inglorious Bastards is ondertussen voorgoed opgeborgen — gaat in België in première op 23 september 2009. Een dag om naar uit te kijken.

De commentaren zijn gesloten.