06-02-09

Meer seks in de stad

Na aanhoudende geruchten heeft scenarist / regisseur Michael Patrick King vandaag bekendgemaakt dat er een tweede film komt over de vier dames uit Sex And The City. Dat mag geen verrassing zijn aangezien de eerste film vorig jaar in zijn openingsweekend 56 miljoen dollar bijeenschaarde (meer dan 400 miljoen dollar in totaal) en van de dvd in Engeland alleen al meer dan 920.000 exemplaren werd verkocht in het eerste weekend.

Dat men deze koe daarom nog wat wil uitmelken, is geen verrassing. Dat de vier actrices, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon, deze sequel zullen voelen met een opwaardering van hun salaris, lijkt ook evident. Dat de vier en King echter hebben getekend voor deze Sex and the City 2 zonder dat er ook maar sprake is van een scenario, is echter onrustwekkend en alarmerend.

sex-and-the-city-2

De eerste film blonk vorig jaar immers niet uit door een fris en origineel scenario. Het was integendeel een bijzonder slappe bedoening die film, die erin slaagde een taboedoorbrekende en gevatte serie te reduceren tot 145 minuten kijken naar vier zeurende vrouwen. Sex and the City was wat mij betreft dan ook een van grootste tegenvallers van vorig jaar.

Waarover de nieuwe zal gaan, is dus nog een groot raadsel. Waarschijnlijk pikt hij in op het einde van de vorige waarin Carrie eindelijk trouwde met Mr Big, Samantha terugkeerde naar haar status als vrijgezel, Miranda en Steve het bijlegden en Charlotte en Harry een nieuwe baby mochten verwelkomen. Laten we alvast hopen dat de scenaristen meer kunnen bedenken dan “Carrie  and Big break up… again”.

Michael Patrick King is voorlopig nog de enige enthousiasteling over dit project:  "I'm very excited to work with these amazing actresses again and would love to give everyone more information about the sequel... but I'm busy with my Sex life." Een scenario is er dus nog niet, een release datum wel: zomer 2010.

De commentaren zijn gesloten.