05-02-09

Trailer: My Life in Ruins

my life in ruinsIn 2002 was een topjaar voor de Canadese Nia Vardalos toen Rita Wilson haar one-woman theaterstuk My Big Fat Greek Wedding zag en het aanprees bij haar man Tom Hanks. De filmversie van het stuk werd een enorme hit en bracht uiteindelijk meer dan 240 miljoen dollar op (wat niet slecht is voor een budget van amper 5 miljoen dollar). Je zou denken dat de carrière van Vardalos ook meteen gelanceerd was, maar verder dan de afgeleide televisieserie "My Big Fat Greek Life" en de presentatie van een aflevering van "Saturday Night Live" kwam Vardalos niet meer.

Hoog tijd dus om terug de gaan naar de roots van je succes, en dat is in Vardalos’ geval: Griekenland. In de nieuwe romantische komedie My Life in Ruins speelt ze immers Georgia, een reisgids die een hoopje hopeloze toeristen (onder wie Rachel Dratch, Heather Blair en Harland Williams) mag rondleiden in Griekenland. Helaas zijn de toeristen helemaal  niet geïnteresseerd in Georgia’s rondleiding, en alles lijkt dan ook grandioos in het honderd te lopen. Tot plots Richard Dreyfuss opduikt als de toerist Irv Gordon.

My Life in Ruins wordt geregisseerd door Donald Petrie die eerder o.m. Mystic Pizza, Miss Congeniality en How to Lose a Guy in 10 Days draaide in hetzelfde genre. Mike Reiss schreef het scenario, en dat is hoopgevend aangezien de man eerder een paar scripts neerpende voor o.a. “Sledge Hammer!” en “The Simpsons”. Hij schreef ook het verhaal van The Simpsons Movie dus we mogen toch wel aannemen dat er een paar goede grappen zullen zitten in My Life in Ruins.

Vreemd genoeg vonden de opnames van My Life in Ruins overigens — naast Athene — ook plaats in Alicante, Spanje. Het is overigens lang niet zeker of My Life in Ruins het succes van My Big Fat Greek Wedding kan evenaren want de film staat in de VS gepland voor 8 mei 2009. En dat is ook de dag wanneer het langverwachte Star Trek van  J.J. Abrams uitkomt. My Life in Ruins wordt daarmee de enige film die het durft opnemen tegen de verwachte kaskraker Star Trek. Een Belgische release datum is er nog niet.

De commentaren zijn gesloten.