03-02-09

Linkeroever wordt Left Bank

Left Bank. Het klinkt als een al te progressief zitmeubel, maar omdat dit nog altijd een filmblog is, gaat het wel degelijk om een film. Left Bank is immers de wel zeer letterlijke vertaling van Linkeroever van Pieter Van Hees. Maar speciaal voor de Engelstalige markt is er nu een trailer van Linkeroever gemaakt. En een zware Amerikaanse voice over hoort daar ontegensprekelijk bij.

In het filmpje is te zien hoe de atlete Marie (Eline Kuppens) bij haar vriend Bob (Matthias Schoenaerts) intrekt in zijn appartement op de Antwerpse Linkeroever. Aanvankelijk verloopt alles op wieltjes, tot Marie ontdekt dat de vorige huurster verdwenen. De jonge vrouw begint haar vertrouwen in Bob te verliezen en verliest stilaan haar grip op de realiteit.

In de bijrollen zie je o.m. nog Sien Eggers, Marilou Mermans, Frank Vercruyssen,Robbie Cleiren, Tom De Wispelaere en Manou Kersting. Linkeroever werd gemaakt met een budget van ongeveer 600.000 euro, en wist daarvan in België iets meer dan 100.000 euro terug te verdienen. Ondertussen is de film hier al uit op dvd, momenteel loopt in de Belgische zalen met Dirty Mind al de opvolger van Linkeroever.

De commentaren zijn gesloten.