01-02-09

Emily Blunt is lilliputter en zwarte weduwe

20th Century Fox onderhandelt momenteel met Emily Blunt en Jason Segel voor een rol in een nieuwe versie van Gulliver's Travels, gebaseerd op de klassieker van Jonathan Swift. Jack Black hangt al een tijdje aan het project vast en zal de rol van Gulliver spelen.

emily bluntDe bijna 26-jarige Blunt kreeg enige tijd geleden ook de rol van Black Widow / Natasha Romanoff aangeboden in Iron Man 2, maar deze rol zal ze nu misschien moeten laten schieten omdat de opnameperiodes van Iron Man 2 en Gulliver’s Travels overlappen. Fox heeft namelijk nog een optie op de actrice als deel van haar contract voor The Devil Wears Prada in 2006 en de studio zou hiervan gebruik maken om er zeker van te zijn dat Blunt in Gulliver’s Travels te zien zal zijn.

De entourage van de actrice doet er momenteel alles aan zodat ze beide rollen kan spelen. Makkelijk wordt dat echter niet aangezien de camera’s van Gulliver’s Travels vanaf eind maart beginnen te draaien in Engeland, en die van Iron Man 2 vanaf begin april in Manhattan Beach. Begin deze week zag het er nog naar uit dat Marvel Entertainment op zoek ging naar een andere actrice voor de rol van Black Widow, maar donderdag zag het er weer iets rooskleuriger uit.

Het is geen verrassing dat beide studio’s absoluut Emily Blunt in hun film willen, want 2009 zou wel eens het doorbraakjaar van de actrice kunnen worden. Kon je haar eerder al opmerken in o.a. My Summer of Love (2004), The Devil Wears Prada (2006), The Jane Austen Book Club (2007) en Charlie Wilson's War (2007), dan is de actrice dit jaar in de bioscoopzaal te zien in Sunshine Cleaning, The Great Buck Howard, Wild Target, The Young Victoria en vooral The Wolf Man.

In Iron Man 2 (2010) zou Blunt o.m. Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Gwyneth Palthrow, Don Cheadle, Sam Rockwell en Tim Robbins in de indrukwekkende cast terugvinden. Jon Favreau kruipt opnieuw achter de camera voor de sequel van Iron Man die vorig jaar 320 miljoen dollar opbracht. Over het verhaal van Iron Man 2 is nog weinig bekend, maar Black Widow zal dus zeker een rol krijgen.

Het verhaal van Gulliver’s Travels is dan weer alom bekend: Jack Black speelt de schrijver Lemuel Gulliver die voor een opdracht naar de Bermudadriehoek trekt en terechtkomt op het eiland Lilliput, waar hij een reus is tussen de kleine mensen. Blunt zou de prinses der Lilliputters spelen, tevens Blacks love interest. Jason Segel kruipt in de huid van Horatio, Gulliver’s beste vriend die hem helpt te bevrijden wanneer hij gevangen wordt genomen. De regie is in handen van Rob Letterman (Shark Tale, Monsters vs Aliens) naar een scenario van Nicholas Stoller (Yes Man, Fun With Dick and Jane). De film komt in de VS uit op 9 juli 2010, twee maanden na Iron Man 2 (7 mei 2010).

De commentaren zijn gesloten.