31-01-09

Trailer: The Ghosts of Girlfriends Past

De romantische zielen onder ons kunnen vanaf 1 juli 2009 gaan kijken naar de romantische komedie The Ghosts of Girlfriends Past. Echt bijster origineel klinkt het verhaal niet, maar er zijn toch een paar elementen waardoor deze film misschien boven de middelmaat uitkomt in het romcom-genre.

Maar eerst de korte inhoud: Celebrityjournalist Connor Mead houdt van zijn vrijheid, plezier maken en vrouwen. Connor is een verstokte vrijgezel die er geen graten in ziet om met verschillende vrouwen tegelijk te breken via een conference call. Zijn manifest gebrek aan romantiek valt niet in goede aarde bij zijn jongere broer Paul die op het punt staat te trouwen. Maar op Pauls huwelijksfeest ontmoet Connor een vrouw op wie hij meteen stapelverliefd is. De twee worden steeds closer maar dan beginnen er rare dingen te gebeuren met Connor, hij wordt nl. achtervolgd door de geesten van al zijn ex-vriendinnen. En dat zijn er heel wat…

ghosts of girlfriends past 3

The Ghosts of Girlfriends Past wordt geregisseerd door Mark Waters, die eerder Freaky Friday, Just Like Heaven, The Spiderwick Chronicles en vooral het bijzonder leuke Mean Girls maakte. Dat maakt van Waters vrijwel de enige regisseur die Lindsay Lohan kon aanzetten tot overtuigend acteren. Het scenario is geschreven door het duo Jon Lucas en Scott Moore, dat eind vorig jaar nog scoorde met Four Christmases.

De hoofdrol wordt gespeeld door Matthew McConaughey die zich de laatste jaren blijkbaar volledig heeft toegelegd op romantische komedies (Fool’s Gold, Failure to Launch). Zijn love interest wordt gespeeld door de immer charmante Jennifer Garner, die met Catch and Release en 13 Going on 30 ook al geen onbekende is in het genre. In de bijrollen herkennen we zowaar Michael Douglas, maar ook Lacey Chabert (“Party of Five), zangeres Christina Milian, Breckin Meyer (54), Robert Forster (Jackie Brown) en Anne Archer.

De productie van deze film heeft overigens heel wat voeten in de aarde gehad. Oorspronkelijk zouden de opnames immers al beginnen in de herfst van 2003 met Ben Affleck in de hoofdrol en onder de paraplu van Walt Disney Pictures. Budgettaire redenen en Afflecks flop Gigli, met zijn toenmalige partner Jennifer Lopez, waren echter de reden dat de film werd gecanceld een maand voor de start van de opnames. Met de inbreng van Jennifer Garner heeft Affleck toch nog een link met de film.

De commentaren zijn gesloten.