27-01-09

Billy Elliot speelt Kuifje

Steven Spielberg heeft eindelijk zijn Kuifje gevonden voor de langverwachte verfilming van Hergés strip Kuifje. En niemand minder dan Billy Elliot, ofwel  de 22-jarige Britse acteur Jamie Bell zal in de lichtblauwe pull van Kuifje mogen kruipen in Tintin and the Secret of the Unicorn.

Bell is niet de enige interessante aanwinst van de cast, want ook James Bond Daniel Craig heeft een rol te pakken in de film, nl. als de slechterik van dienst. Eerder was al bekend dat Andy Serkis (Gollum en King Kong) in de huid zal kruipen van kapitein Haddock, terwijl Jansen en Janssen zullen gespeeld worden door Nick Frost en Simon Pegg. Ook Mackenzie Crook , Toby Jones en Eric Stoltz worden in verband gebracht met de film. Professor Zonnebloem moet zeker nog gecast worden.

kuifje

 

Tintin and the Secret of the Unicorn is gebaseerd op het album met de gelijknamige naam, Het geheim van de Eenhoorn dus. In dit verhaal uit 1943 koopt Kuifje een zeilboot maar het schip verdwijnt al snel. Gelukkig weet Kuifje nog net op tijd een kaart te redden die verstopt is in een mast. De reporter wordt gekidnapt door de piraat Red Rackham (Daniel Craig), kan ontsnappen en ontdekt uiteindelijk de betekenis van de kaart.

Het scenario werd geschreven door Steven Moffat (“Doctor Who”, ‘Coupling”), Edgar Wright (Shaun of the Dead) en Joe Cornish (“Big Train”). Zoals bekend zal Steven Spielberg het eerste deel voor zijn rekening nemen. Peter Jackson zal voor een tweede deel Spielbergs plaats in de regiestoel overnemen. Jackson is bij het eerste deel overigens betrokken als producent. De opnames van The Secret of the Unicorn zijn inmiddels al van start gegaan.

Met de casting van Jamie Bell valt Thomas Sangster, die lang werd genoemd als Kuifje (zie deze post), uit de boot. Hoewel Sangster fysiek misschien meer op Kuifje lijkt, kan ik de keuze van de producenten voor Bell wel begrijpen. Tintin zal overigens in 3D worden opgenomen, zoals eerder Beowulf en The Polar Express. De film komt uit ergens in 2010.

De commentaren zijn gesloten.