24-01-09

Trailer: Coraline

coralineSinds een aantal weken kan je de trailer van Coraline terugvinden op verschillende filmwebsites. Het bijzondere aan deze film is dat hij helemaal werd opgenomen met de stop-motiontechniek. En dat je met deze werkwijze nog steeds prachtige films kan maken, bewijst alvast de trailer van Coraline.

De stop-motiontechniek werd vooral gebruikt voor de opkomst van de digitale animatie en vereist een camera die opnames frame voor frame kan maken. Het is een zeer tijdrovende en kostelijke techniek die niet vaak meer wordt gebruikt. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk The Nightmare Before Christmas (1993) naar een idee van Tim Burton, maar ook Corpse Bride en Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit, beiden in 2005 genomineerd voor een Oscar, werden met behulp van stop-motion opgenomen.

Korte inhoud: Coraline (met de stem van Dakota Fanning) is een jong meisje dat zich grandioos verveelt. Op een dag vindt ze een geheime deur in haar nieuwe huis. Achter deze deur bevindt zich een parallelle wereld van haar eigen leven. Aanvankelijk vindt Coraline deze nieuwe wereld merkelijk beter dan haar eigen alledaagse leven, maar naarmate ze steeds verder binnendringt in de nieuwe dimensie, komt ze ook steeds meer gevaren tegen.

Henry Selick is de regisseur van deze Coraline, en hij heeft al ruime ervaring met stop-motion met de regie van The Nightmare Before Christmas, maar ook James and the Giant Peach (gebaseerd op een verhaal van auteur Roald Dahl). Voor Coraline baseert Selick zich op een idee van Neil Gaiman, van wie eerder o.a. Stardust en Beowulf werden verfilmd.

Naast Dakota Fanning hoor je ook nog de stemmen van o.a. Ian McShane, Teri Hatcher, Keith David en Dawn French en Jennifer Saunders als Miss Spink en Miss Forcible. Coraline heeft alvast een uitgekiende marketingcampagne gekregen met een hele reeks bijzonder sfeervolle posters. Die vind je bij impawards. De film komt op 21 oktober uit in België.

De commentaren zijn gesloten.