15-01-09

Trailer: Killshot

Een regisseur met een Oscarnominatie, een scenario van een van de betere misdaadschrijvers, een acteur die momenteel volop in de schijnwerpers staat door een opmerkelijke comeback en een interessante korte inhoud: er zijn films die met minder goede ingrediënten van start gaan. Toch weet de trailer van Killshot niet helemaal te overtuigen.

killshotKorte inhoud: Carmen Colson (Diane Lane) is een vastgoedmakelaar die gelukkig getrouwd is met de werkloze Wayne  (Thomas Jane). Ze weet een sollicitatiegesprek voor Wayne te versieren bij de firma waar ze zelf werkt, maar wanneer de man arriveert, treft hij tot zijn grote ontzetting twee criminelen aan: Armand ‘The Blackbird’ Degas (Mickey Rourke) en de ietwat simpele Richie Nix (Joseph Gordon-Levitt). Wayne weet echter te ontkomen, en is de enige getuige van de misdaad. De Colsons worden door de FBI in hun witness protection program geplaatst, maar de twee misdadigers zijn vastbesloten elke link die hen met de misdaad verbindt, uit te wissen.

Tot hiertoe pleit alles in het voordeel van Killshot, maar na het bekijken van de teleurstellende trailer wordt het enthousiasme toch enigszins getemperd. Bovendien heeft regisseur John Madden na Shakespeare in Love (1998) met Captain Corelli’s Mandolin (2001) en Proof (2005) nog maar twee films gedraaid en dat waren geen echte hoogvliegers.

Bovendien is de film al jaren in productie, zo stamt het basisidee al van 1995, toen nog onder de vleugel van studio Miramax. In 2002 wou Tony Scott de film maken met o.a. Robert De Niro en Quentin Tarantino in de hoofdrollen, en later werd ook Viggo Mortensen aangetrokken als Wayne Colson. Ook met de huidige cast en crew onderging Killshot in oktober 2005 verschillende reshoots, waardoor de film een aanzienlijke vertraging opliep.

En ook al is Mickey Rourke momenteel zeer hot voor zijn rol in The Wrestler van Darren Aronofsky, de opnames van Killshot stammen dus nog uit de periode waarin Rourke een neus had voor discutabele projecten. Diane Lane (Unfaithful) en Thomas Jane (The Punisher) zijn dan weer zeker geen slechte acteurs, maar kunnen zij een volledige film dragen? (Lanes laatste thriller Untraceable blonk niet echt uit in originaliteit en spanning, en gelukkig voor Janes carrière was er vorig jaar The Mist).

Blijft er over: een scenario van Hossein Amini (Jude, The Four Feathers) gebaseerd op een idee van Elmore Leonard (Out of Sight, Get Shorty, Jackie Brown). Maar ook Be Cool is gebaseerd op een werk van Leonard, dus dat is ook niet de beste referentie. Kortom, deze Killshot biedt een mix van interessante uitgangspunten, maar of dat allemaal zal leiden tot een goede film, is nog maar de vraag. Killshot komt overigens in de VS uit op 23 januari, een Belgische release datum is er nog niet.

Commentaren

Het probleem van deze trailer, zoals dat het geval is bij een groot aantal van alle trailers, is dat je in feite de hele film al gezien hebt. Een goede trailer verraad niet te veel, deze trailer geeft de halve film al weg..

Verder ben ik nog niet overtuigd van een goede film.

Gepost door: Tiffany | 19-05-09

De commentaren zijn gesloten.