10-01-09

Trailer: Franklyn

Er is een trailer opgedoken van Franklyn, een fantasythriller die zich afspeelt in twee parallelle werelden. De film ging op 16 oktober 2008 in première op het Londense filmfestival en kon daar rekenen op uitstekende reacties. Op 20 februari komt de film in de gewone Britse zalen, andere release datums zijn nog niet bekend.

Franklyn speelt zich alternerend af in het hedendaagse Londen en in de futuristische metropolis Meanwhile City, waar de verhalen van vier personages met elkaar verweven zijn. In Meanwhile City volgen we de gemaskerde detective Preest (Ryan Phillippe), de enige atheïst van de stad die de mensen probeert te bevrijden van de gevaarlijke sekte The Ministry.

Dit Ministry is een duister, religieus genootschap met ongeziene macht dat al eeuwenlang over de stad heerst. Zo lang als de inwoners van de stad in iets geloven, behoudt The Ministry zijn macht. En de mensen geloven in Meanwhile City in de gekste dingen, zoals ‘The seventh day manicurists’ en ‘Washing machine street preachers’.  

franklyn 1

De andere drie verhalen spelen zich af in Londen, waar we o.m. Emelia (Eva Green) volgen, een kunststudente met zelfmoordneigingen. Milo (Sam Riley) is dan weer net gedumpt door zijn vriendin, en ten slotte is er Esser (Bernard Hill) uit Cambridge die naar Londen komt om zijn dakloze zoon te zoeken. Alle verhalen komen uiteindelijk samen door de gevolgen van één enkele kogel die tussen de twee werelden reist.

De film is het regiedebuut van Gerald McMorrow, die met zijn kortfilm Thespian X de TCM Classic Shorts Film competitie won in 2002. McMorrow schreef eveneens het scenario van Franklyn. Oorspronkelijk zou McMorrow een beroep kunnen doen op Ewan McGregor, Paul Bettany en John Hurt, maar finaal besloten de producenten om jongere acteurs te casten. Enkel Eva Green mocht haar rol behouden.

De eerste trailer intrigeert alvast en de beelden, badend in een neo-noir sfeertje, zien er alvast heel goed. Hopelijk wordt Franklyn alsnog opgepikt door een Belgische distributeur.

De commentaren zijn gesloten.