09-01-09

Trailer: The Last House on the Left (remake)

the last house on the leftDe eerste trailer van horrorremake The Last House on the Left is sinds vandaag online te vinden en als je de film nog wil gaan bekijken (en het origineel nog niet gezien hebt), kan je misschien beter aan de verleiding weerstaan want de trailer slaagt erin de volledige premisse van de film op amper 2,5 minuten te verraden, zodat je eigenlijk je tijd niet meer moet verdoen met de volledige film te gaan bekijken.

Hier en daar zitten er  trouwens best enkele sadistische en enge momenten in de trailer, maar het meest schrikwekkende uit het filmpje is toch wel de erg vreemde cover van Guns ’n Roses’ ‘Sweet Child of Mine’. Bovenal lijkt dit alweer een volstrekt overbodige horrorremake.

De film is dus een remake  Wes Cravens The Last House on the Left uit 1972, die jarenlang verboden was omwille van zijn sadistische en gruwelijke beelden. Zo is de films pas sinds vorig jaar verkrijgbaar in Engeland. Wes Craven is bij de productie betrokken als producent en hij heeft al aangekondigd dat hij niet wil dat de versie uit 2009 even brutaal is als het origineel. De klemtoon zal daarentegen meer komen te liggen op het verhaal.

Korte inhoud: Mari (Sara Paxton) en haar familie trekken naar een afgelegen vakantiehuisje in Collingwood, maar de eerste avond wordt ze met haar vriend ontvoerd door een paar ontsnapte gevangenen. De jonge vrouw wordt mishandeld en voor dood achtergelaten. Haar enige hoop is om het huisje waar haar ouders John (Tony Goldwyn) en Emma (Monica Potter) verblijven, te vinden. Maar ondertussen hebben haar aanvallers ook het huis bereikt en ze zoeken er onderdak voor de nacht.

Dennis Iliadis is de regisseur van dienst en het is na het onbekende  Hardcore pas zijn tweede film. Het scenario werd geschreven door de debutant Adam Alleca en Carl Ellsworth (Disturbia, Red Eye). The Last House on the Left is opgenomen in Kaapstad, Zuid-Afrika en heeft nog geen release datum meegekregen.

De commentaren zijn gesloten.