06-01-09

Trailer: Marley & Me

marley and me grootEen gezin dat levenslessen krijgt van hun schattige, maar ook neurotische en stoute hond? Het is een typische synopsis van een Amerikaanse familiefilm voor rond de kerstdagen en het mag dan ook geen verbazing wekken dat Amerika massaal plat gaat voor de avonturen van de hond in Marley & Me. De film prijkt ook deze week aan kop van de Amerikaanse box office en heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen dollar opgebracht.

Alles draait rond de labrador Marley die wordt geadopteerd door de columnist John Grogan (Owen Wilson) en zijn vrouw Jennifer (Jennifer Aniston). Het koppel hoopt met de komst van Marley een voorproefje te krijgen op een nakend ouderschap. Marley blijkt echter een echte ADHD-hond te zijn, die hyperactief door het huis scheurt en daarbij allerlei brokken maakt. Zelfs een cursus op de hondenschool helpt niet en als John en Jennifer kinderen krijgen is het hek helemaal van de dam.

De regie is in handen van David Frankel die twee jaar geleden verraste met het leuke The Devil Wears Prada. De film is gebaseerd op een boek van John Grogan dat door Scott Frank (The Interpreter, Minority Report) en Don Roos (Single White Female) in een scenario werd gegoten. In de bijrollen zie je o.m. ook nog Eric Dane (“Grey’s Anatomy”), Kathleen Turner en Alan Arkin.

Op 11 maart steken Marley en co de oceaan over want vanaf dan is de film in België te zien. Of Marley & Me ook in Europa een kassucces zal worden, lijkt mij twijfelachtig want de Europese filmmarkt heeft doorgaans iets meer moeite met deze Amerikaanse stroop. De trailer vind je alleszins hieronder.

De commentaren zijn gesloten.