02-01-09

Trailer: State of Play

state of playDe trailer van de misdaadthriller State of Play heeft de eer het onderwerp te zijn van de eerste post van 2009. Gelukkig Nieuwjaar trouwens! Zoals jullie wel weten is State of Play een remake van de gelijknamige Britse miniserie waarin een ambitieuze politicus in nauwe schoentjes komt te staan wanneer zijn assistente dood wordt aangetroffen. Met haar dood komt een enorme beerput open te liggen die tot in de hoogste kringen van de Britse overheid is doordrongen.

De Schotse regisseur Kevin Macdonald mag na o.a. Touching the Void en The Last King of Scotland zijn tanden zetten in het script van Tony Gilroy (Michael Clayton, The Bourne-trilogie), Matthew Michael Carnahan (Lions for Lambs, The Kingdom) en Billy Ray (Shattered Glass, Breach). Een hele hoop talent dus achter de schermen voor ook voor de camera. In de voornaamste rollen zie je immers o.a. Ben Affleck, Russell Crowe, Rachel McAdams, Jason Bateman, Robin Wright Penn, Viola Davis, Jeff Daniels en Helen Mirren.

Oorspronkelijk zouden ook Brad Pitt en Edward Norton deel uitmaken van de cast, en dat zou na Fight Club (1999) de eerste keer zijn dat Pitt en Norton samenwerken. Omdat Pitt enkele scenariowijzigingen eiste en deze door de scenaristenstaking van vorig jaar niet onmiddellijk konden gebeuren, trok de superster zich echter terug uit het project en werd hij vervangen door Crowe (dat kon je hier al lezen). Maar door deze personeelswissel liep de productie andermaal vertraging op en moest Norton vervangen worden door Affleck.

Russell Crowe is natuurlijk een uitstekend acteur en na Gone Baby Gone en Hollywoodland heeft Ben Affleck weer wat krediet opgebouwd, maar een combinatie Crowe-Affleck is natuurlijk niet zo opwindend als de tandem Pitt-Norton. De trailer weet ondanks alle aanwezige talent en een boeiend verhaal ook nog niet helemaal te overtuigen. State of Play heeft een Belgische release op 29 april 2009.

De commentaren zijn gesloten.