24-12-08

Trailer: 9

9In 2005 was de kortfilm 9 van Shane Acker genomineerd voor de Oscar voor beste geanimeerde kortfilm. Met het gelijknamige 9, die niet toevallig uitkomt op 9 september 2009, mag Acker zijn originele kortfilm in een langspeelfilm gieten. Hij krijgt daarvoor de ondersteuning van visionaire filmmakers als Tim Burton en Timur Bekmambetov (Night Watch, Wanted) die zullen optreden als producent.

9 is een modern sprookje dat zich afspeelt in een wereld die gelijkaardig is aan de onze. Het titelpersonage (met de stem van Elijah Wood) wordt geboren in een postapocalyptische wereld waarin alle mensen weg zijn. Slechts bij toeval ontdekt 9 een kleine groep levende wezens die op de vlucht zijn voor krachtige machines die alle leven op de planeet willen uitroeien. Ondanks het feit dat hij de jongste is van de groep, weet 9 de anderen te overtuigen dat vluchten niet de juiste oplossing is. Ze moeten daarentegen weerstand bieden aan de machines om te kunnen overleven, en bovenal moeten ze proberen te ontdekken waarom de machines hen in de eerste plaats willen vernietigen.

Het groepje overlevenden bestaat uit de oorlogsveteraan 1 (Christopher Plummer), de oude uitvinder 2 (Martin Landau), de mechanicus 5 (John C. Reilly), de visionaire kunstenaar 6 (Crispin Glover) en strijdster 7 (Jennifer Connelly). De muziek wordt geschreven door Burtons vaste componist Danny Elfman. 9 heeft een budget van 33 miljoen dollar, wat behoorlijk veel is voor een animatiefilm, maar de trailer laat alvast zien dat het een bijzonder originele film is in de traditie van de animatiefilms van Burton zelf. De mensen van Joblo hebben ook nog de kortfilm op hun site staan, die vind je onder de trailer.

De commentaren zijn gesloten.