13-12-08

Wolverine presenteert de Oscarceremonie

Niet Jon Stewart, niet Ellen DeGeneres, Chris Rock, Steve Martin, Billy Crystal, Whoopi Goldberg of Ricky Gervais, maar wel acteur Hugh Jackman (Australia, The Prestige, X-Men) wordt op 22 februari de presentator van de 81e uitreiking van de Academy Awards. En dat is toch wel een kleine verrassing.

hugh jackmanNochtans zal het voor de 40-jarige Australiër, die onlangs door People Magazine nog werd uitgeroepen tot de meest sexy man, niet de eerste keer zijn dat hij de presentatie van een awarduitreiking op zich neemt. In 2005 was Jackman immers de host van de Tony Awards, en hij deed dat zo goed dat hij er een jaar later een Emmy Award voor won. Ook in zijn thuisland heeft de acteur met succes al een paar presentatieklussen achter de rug.

Door een acteur voor de job in te huren, en geen ‘pure’ presentator of talkshowhost zoals dat de vorige jaren met Stewart en Degeneres het geval was, geeft The Academy alvast een duidelijk signaal dat ze een andere richting uit willen met de ceremonie. Om alles in goede banen te leiden werden immers ook andere producenten, een nieuwe decorbouwer en een nieuwe muziekregisseur aangetrokken.

Producent Laurence Mark is alvast duidelijk in zijn commentaar: “The signing of Hugh Jackman as host of the 81st Oscarcast is a signal that we are trying to turn a corner and to give the evening more of a nightclub-party feel   which it once had. Since it's a celebration of movies, we felt it was important to have someone who's a movie star. We were very lucky to get Hugh, who can hold a screen and can hold a stage."

Volgens sommige bronnen was Jackman nochtans eerst niet happig om de ceremonie te presenteren, totdat men in zijn contract duidelijk had gesteld wat precies zijn rol in het geheel was. Daarbij lijkt de traditionele openingsmonoloog aan het begin van show alvast te vervallen. "Hugh will entertain the audience throughout the show," aldus uitvoerend producent Bill Condon. “Jackman's goal is to keep the show hot throughout, to make it communal and great fun."

Verwacht wordt dat de show een stuk muzikaler zal worden, aangezien Condon en Mark samenwerkten aan de musical Dreamgirls. Dat voor Jackman weinig problemen mogen opleveren aangezien hij in 2004 dus de Tony Awards mocht presenteren waarin ook gezongen en gedanst wordt. Opnieuw Mark: "The good news is that if one wants a musical number on the show, Hugh gives a good reason for one. But if there are musical numbers, there has to be a good reason for their being on the show and they should be numbers we are all excited about it."

De keuze voor Hugh Jackman is misschien niet de meest voorspelbare, maar de acteur bezit alvast over de nodige dosis charisme en sterallure om de klus tot een goed einde te brengen, dat bewijst ook onderstaand filmpje van de Tony’s. Of Jackman ook de slabakkende kijkcijfers weer kan opkrikken, is wel nog maar de vraag. Vorig jaar werden de Oscars beheerst door de scenaristenstaking en daardoor keken slechts 32 miljoen kijkers naar wat het hoogtepunt van het filmjaar moet zijn.

De commentaren zijn gesloten.