05-12-08

Trailer: Friday the 13th (2009)

Op 18 maart 2008 (overigens geen vrijdag) verschijnt Jason Voorhees opnieuw in de Belgische bioscoopzaal. Dan komt immers Friday the 13th uit waarmee New Line en Paramount nieuw leven willen blazen in de franchise rond Voorhees. Daarvoor is gekozen voor een reboot van de  gelijknamige film uit 1980 en geen letterlijke remake. Marcus Nispel die eerder de remake van The Texas Chainsaw Massacre mocht draaien, neemt de regie voor zijn rekening.

friday the 13th (2009)

Ook in de nieuwe versie zien we een aantal jongelui die nietsvermoedend naar Camp Crystal Lake trekken. Het plezierig uitje van Whitney (Amanda Righetti), Clay (Jared Padalecki), Mike (Nick Mennell), Jenna (Danielle Panabaker), Trent (Travis Van Winkle) en Nolan (Ryan Hansen) wordt echter al snel een nachtmerrie wanneer een van hen wordt achternagezeten door een maniak met een machete: Jason Voorhees (Derek Mears).

Friday the 13th anno 2009 is de eerste film uit de franchise die door zowel New Line Cinema als Paramount Pictures wordt uitgegeven. Paramount bezat de rechten nadat het origineel werd uitgebracht in 1980, maar verkocht ze aan New Line Cinema in 1990 na de tegenvallende box officeresultaten van Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan. New Line verwierf meteen ook de rechten op de namen Jason Voorhees, Pamela Voorhees, Crystal Lake en Friday the 13th.

Productiemaatschappij Platinum Dunes wou voor de nieuwe film echter de vrijheid om de scenario’s en de personages van de films van Paramount te gebruiken en — na een juridische dispuut — besloten de twee studio’s om zich samen achter Friday the 13th (2009) te scharen. Damian Shannon en Mark Swift (Freddy vs Jason) mochten het originele scenario van Victor Miller bewerken.

De eerste trailer van Friday the 13th is vandaag vrijgegeven, en die is behoorlijk goed. Alleen jammer is dat je al krijgt te zien hoe verschillende personages aan hun einde komen, en dat bederft toch een beetje de pret. Verder lijkt dit weer zo’n typische tienerhorrorfilm à la ‘tieners gaan voor het eerst zonder ouders op reis, hebben dolle pret met veel drank en seks, tot een of andere maniak het op hen gemunt heeft, de jongeren een voor een afslacht waarop de bekendste naam uit de cast zich op het nippertje weet te redden.’

De film zal waarschijnlijk een r-rating krijgen voor zijn taalgebruik en expliciete scènes. Volgens de imdb weigerden twee actrices een rol omwille van de blootscènes. De productie van de film werd overigens afgerond op vrijdag 13 juni 2008. Na Friday the  13th krijgen we volgend jaar ook nog de remakes van o.a. The Birds, Children of the Corn en The Wolf Man op ons bioscoopbord. Later volgens ook nog A Nightmare on Elm Street, Suspiria, Hellraiser, The Last House on the Left, Child’s Play (2010), Candyman, Rosemary’s Baby (2011) en Poltergeist (2012).

Commentaren

hmmmz lijkt me weer waste of money ;-)

Gepost door: jero | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.