03-12-08

Kirsten Stewart loves rock n' roll

Momenteel is ze als Bella Swan nog te zien in het populaire Twilight (met nu al een opbrengst van meer dan 120 miljoen dollar), daarna zal Kristen Stewart zich in haar spannendste zwarte pakje wurmen voor The Runaways. Stewart zal in deze rock ’n roll biopic immers in de huid kruipen van Joan Jett, de frontvrouw van The Runaways.

joan-jett-kirsten-stewartDeze groep was de eerste hard rock band die volledig uit vrouwen bestond, en alleen daarom al is de invloed van de groep behoorlijk groot. The Runaways bestonden uit gitaristen Joan Jett en Lita Ford, drummer Sandy West, zangeres en keyboardspeler Cherie Currie en bassist Jackie Fox. De band ontstond op het einde van 1975 toen impresario Kim Fowley zich plots bedacht dat een groep bestaande uit tienermeisjes die optraden in leer  en lingerie wel een verkoopstopper zou worden.

Dat was ook zo, maar de meiden van The Runaways bleken daarnaast ook getalenteerde en invloedrijke muzikanten met nummers als ‘Cherry Bomb’. De groep hield het vier jaar samen uit en splitte ten gevolge van onenigheden over het management en de financieën. Joan Jett rekte haar carrière tot in de jaren ’80 met haar nieuwe groep The Blackhearts waarmee ze haar bekendste hits, ‘I Love Rock n’ Roll’ en ‘I Hate Myself for Loving You’, scoorde.

Voor Joan Jett waren The Runaways alvast een van de beste tijden uit haar leven: “Looking back, I loved that period of my life. Growing up, my fantasy was to play in a rock band, become famous and make a hit record. We certainly utilized to our advantage our image as teenage girls who wore titillating clothes. But we also became an excellent band and made it OK for girls to play rock 'n' roll. It got hard once people focused more on what we were wearing than what we were playing."

De film zal voornamelijk draaien rond Jett en Currie en volgt hen vanaf hun eerste succes als tieners tot hun desillusies en split enkele jaren later. De film wordt geregisseerd door de Italiaanse Floria Sigismondi die ook het scenario neerschreef. Sigismondi is de zoveelste regisseur die de overstap maakt van videoclips naar speelfilms, eerder maakte ze clips voor o.a. Sheryl Crow en David Bowie.

De productie hoopt begin 2009 met de opnames te beginnen. Ze moeten daarbij wel rekening houden met de opnames van New Moon, de sequel van Twilight waarvoor Stewart al heeft getekend. Kristen Stewart heeft alvast de look van een jonge Joan Jett, ze heeft ook de hype mee, maar of ze ook kan zingen en rocken zullen we pas over ongeveer een jaar weten.

De commentaren zijn gesloten.