01-12-08

Remake Fame krijgt vorm

Na film (1980), een Broadwaymusical en een televisieserie (1982) krijgt het concept van Fame nu ook een filmremake. Het was al een tijdje bekend dat er in 2009 een tweede Fame ging uitkomen en de rollen van de studenten zijn ondertussen al gecast, maar vandaag zijn ook hun leraren bekend geworden en daar zitten een paar zeer vreemde namen bij. Of wat denken jullie van Kelsey Grammar, Charles S. Dutton, Bebe Neuwirth en Megan Mullally?

fame logo

Kelsey Grammer, die natuurlijk vooral bekend is uit “Frasier” en “Cheers”, zal een orkestleider spelen, Charles S. Dutton (de ‘TOE-guy’ uit “The L Word”) speelt een acteercoach, Bebe Neuwirth uit “Law and Order” en ook “Frasier” is dan weer een danslerares en Megan Mullally  (Karen Walker uit “Will & Grace) speelt een stemcoach. Wat eigenlijk best wel grappig is aangezien ze in “Will & Grace” haar stem 8 jaar geforceerd heeft met dat vreemde hoge stemmetje.

Debbie Allen  ten slotte speelde in de eerste film danslerares Lydia Grant en krijgt in de nieuwe film promotie want ze is ondertussen het schoolhoofd.  Als studenten zijn o.m. Kay Panabaker, Anna Maria Perez de Tagle, Naturi Naughton, Johanna E. Braddy, Tiffany Espensen en Michael Hyatt te zien.

Het verhaal gaat nog steeds over een groep dansers, zangers, acteurs en artiesten die proberen te overleven in hun eerste jaar aan de prestigieuze New York City High School of Performing Arts. Allison Burnett (Untraceable) en Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada) herschreven het oorspronkelijke scenario van Christopher Gore. Kevin Tancharoen neemt de regie over van Alan Parker. Tancharoen is vooral bekend als choreograaf, regisseur van twee MTV-series en enkele videoclips van o.m. Britney Spears en The Pussycat Dolls.

Het budget van de film bedraagt zo’n 25 miljoen dollar en de opnames zijn vorige maand gestart en vinden plaats in New York en Los Angeles. Waarschijnlijk zullen bekende gezichten uit de serie cameo’s krijgen, maar daarover is nog niet uitgelekt. Van de bekende liedjes zal alleen het titelnummer ‘Fame’ van Irene Cara overleven, voor de rest zijn het allemaal nieuwe songs. Fame komt op 7 oktober 2009 uit in België.

De commentaren zijn gesloten.