30-11-08

Sherlock Holmes neergeklopt op set

Begin deze maand werd hij door Entertainment Weekly nog verkozen tot ‘Entertainer of the Year’, maar Robert Downey Jr. zal november 2009 wellicht anders hebben willen beëindigen. De 43-jarige acteur had op de set van zijn nieuwste film Sherlock Holmes immers medische behandeling nodig toen hij werd omver gemept door een reusachtige worstelaar.

sherlock holmes 1

Downey Jr. was een gevechtsscène aan het filmen met de 2 meter en 10 centimeter grote Robert Maillet toen deze laatste Downey zo’n slag gaf dat Iron Man zes hechtingen nodig had in zijn mond. Een bron op de set legt uit: "Robert was accidentally caught on the chin by a thundering hook. He went flying and was out cold. He didn't want to go to hospital and kept trying to get up. He's a trooper."

Het ongeval van Downey Jr. is niet de eerste tegenslag waarmee de nieuwe film van Guy Ritchie mee af te rekenen krijgt. Zo ging ook een brandstofwagen in vlammen op waardoor de opnames twee uur werden stilgelegd. De productie spreekt er al van dat Sherlock Holmes vervloekt is: "There have been lots of other problems too... The crew have started joking about the curse of Sherlock Holmes."

Sherlock Holmes speelt zich af in Londen anno 1891 waar de beroemde speurder en zijn assistant Dr. John Watson (Jude Law) het opnemen tegen een vijand wiens snode plan een bedreiging vormt voor heel Engeland.         Deze Lord Blackwood is ook verantwoordelijk voor de dood van vijf vrouwen en Holmes wil hem daarvoor laten boeten. In de cast treffen we o.a. ook nog Rachel McAdams, Mark Strong en Hans Matheson aan.

Veel is er nog niet uitgelekt over de film behalve dat er een achtervolging inzit doorheen de Londense riolen en een vuistgevecht met een hoopje slechterikken en een reus (dat lijkt de scène waarin Downey Jr. geblesseerd raakte). Sherlock Holmes zou normaal gezien ook het filmdebuut worden van de achtjarige Rocco, de zoon van Madonna en Ritchie. Maar na hun vechtscheiding lijkt het weinig waarschijnlijk dat Madonna nog de toestemming geeft aan Ritchie om Rocco een rolletje te geven.

Het scenario van de film is geschreven door Mike Johnson, Anthony Peckham (Don’t Say a Word) en Ritchie zelf naar de personages van Sir Arthur Conan Doyle. De film gaat op 29 november 2009 in première in België. Op de eerste trailer is het nog even wachten, maar de eerste foto’s van Downey Jr. zijn al wel opgedoken en eentje ervan vind je hierboven.

De commentaren zijn gesloten.