27-11-08

Trailer: Duplicity

Lang geleden dat we nog iets gehoord hebben van Julia Roberts (op Charlie’s Wilsons War vorig jaar na), maar geen paniek want de actrice is volgend jaar te zien in de thriller Duplicity. Ze zal daarin te zien zijn naast o.a. Clive Owen, Paul Giamatti en Tom Wilkinson.

duplicity-banner

De regie is voor Tony Gilroy die daarmee na Michael Clayton aan zijn tweede film toe is. Met zijn eerste klusje als regisseur wist Gilroy meteen een Oscarnominatie in de wacht te slepen dus de verwachtingen zijn behoorlijk hoog gespannen voor deze Duplicity. Gilroy schreef overigens ook nog het scenario en dat deed hij eerder o.m. voor Dolores Claiborne, The Devil’s Advocate, Michael Clayton en de Bourne-trilogie.

Julia Roberts is ex-CIA-agente Claire Stenwick en Clive Owen speelt Ray Koval die voor het Britse MI6 werkte. Beiden zijn nu actief als bedrijfsspionnen in het zakenleven van Wall Street en beiden voor hun respectievelijke werkgever op zoek naar een product dat voor de firma die er het eerst een patent opneemt fortuinen zal opleveren. Voor hun bazen, industrieel magnaat Howard Tully (Wilkinson) en CEO Dick Garsik (Giamatti), is alles toelaatbaar. Wat niemand had voorzien (behalve dan de kijker) is dat Stenwick en Koval verliefd worden.

duplicity-1

Gisteren heeft Universal Pictures de trailer online gegooid en die doet wel een beetje denken aan Ocean’s Eleven. Niet alleen door de aanwezigheid van Julia Roberts, maar er werd ook gefilmd in casino’s en de filmproductie trok o.a. naar de Bahama’s, New York en Rome. Wat het fameuze product is waarnaar Owen en Roberts op zoek zijn, is nog niet duidelijk uit de trailer. 

Duplicity ziet er alvast prima entertainment uit en komt 25 maart 2009 in België uit. Dat wordt trouwens een Clive Owen thriller-maand want twee weken eerder is de man te zien in The International naast Naomi Watts.

De commentaren zijn gesloten.