16-11-08

Trailer: Monsters vs. Aliens

monsters vs aliens Wanneer de Californische Susan Murphy (Reese Witherspoon) wordt geraakt door een meteoor groeit ze op mysterieuze wijze tot ze meer dan 15 meter groot is. Daardoor wordt Susan bestempeld als ‘monster’ en krijgt ze de naam Ginormica. De militaire overheid grijpt in en Susan wordt gevangen genomen en opgesloten op een geheime locatie. Ondertussen leert de wereld dat het leger in het geheim al enkele jaren bezig is met andere monsters op te sluiten. 

Deze groep bestaat uit de briljante Dr. Cockroach Ph.D. (Hugh Laurie) die de kop van een insect heeft, de macho The Missing Link (Will Arnett) die half aap, half vis is, de uit gelatine bestaande en onverwoestbare B.O.B. (Seth Rogen) en de 100 meter grote Insectosaurus Derek (Paul Rudd). Wanneer een mysterieuze buitenaardse robot op de aarde landt en het land begint te bestormen, besluit generaal W.R. Monger (Kiefer Sutherland) op bevel van de president (Stephen Colbert) de monsters in te zetten om de aliens te bestrijden en de wereld te redden.

Dat is het verhaal van de animatiefilm Monsters vs. Aliens waarmee DreamWorks volgende lente de aanval op Pixar wil verderzetten. Want hoewel de Pixarfilms op grafisch vlak boven die van DreamWorks liggen, mag de laatste studio met o.a. Shrek, Madagascar, Shark Tale en Kung Fu Panda in hun stal niet klagen wat betreft box officeresultaten. Rob Letterman en Conrad Vernon staan deze keer in voor de regie.

Monster vs. Aliens is de eerste DreamWorksfilm die in de digitale 3-D technologie wordt gemaakt. Dit tot grote tevredenheid van studiobaas Jeffrey Katzenberg: “I believe that next generation 3-D will make our CG films even more special and unique. We are thrilled to have Monsters vs. Aliens as the first opportunity for audiences to enjoy this exciting new movie experience.”

Bij DreamWorks hebben ze alvast niets aan het toeval overgelaten en de release datum van Monsters vs. Aliens werd verplaatst naar 27 maart 2009 (1 april in België) om de concurrentie met Avatar van James Cameron te vermijden. De eerste trailer vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.