11-11-08

Star Trek komt eraan

De mensen van Empire hebben het privilege genoten om als eersten bewegende beelden van de nieuwe Star Trek van J.J. Abrams te mogen zien. Paramount Pictures heeft ondertussen ook laten weten dat de eerste trailer vrijdag wordt vertoond bij de Amerikaanse première van Quantum of Solace. De internetpremière van de trailer is dan voor maandag 17 november.

In de vier clips die Empire heeft mogen zien,  zijn Chris Pine te zien als de jonge Captain Kirk, Zachary Quinto als Mr. Spock en Simon Pegg als Scotty. Leonard Nimoy was ook opnieuw te zien als de oudere Mr. Spock. In zijn inleiding bij de fragmenten zei Abrams dat hij wou dat de film “legitimate and real” zou zijn. Hij bekende ook dat hij nooit echt een grote Star Trekfan is geweest, maar dat hij toch jaloers zou zijn geweest moest een andere regisseur deze film mogen maken hebben.

star trek 1

Bij Empire waren alvast enthousiast na de clipjes: “What we saw was a medley of action, excitement, humour and a true reverence for the franchise that should both appease fans and suck in newcomers. […] Four clips, some great sequences and action the likes of which the Trek franchise hasn’t seen since First Contact. There are a lot of Trek fans out there with reservations about Abrams’ vision for this film but this is one Trekkie who can’t wait to see the finished film.” Op hun weblog kan je een gedetailleerde beschrijving vinden van de vier filmpjes in kwestie.

Deze Star Trek is de elfde film in de rij en zou wel eens een van de grote box officekanonnen van volgend jaar kunnen worden. Abrams is een regisseur die dit soort actiefilms perfect aankan en ook de cast is indrukwekkend, met o.a. ook nog Winona Ryder, Eric Bana, Karl Urban, Bruce Greenwood, Jennifer Morrison en Rachel Nichols. Het script werd geschreven door Roberto Orci en Alex Kurtzman, die eerder o.m. de scenario’s voor “Alias”, The Island, Mission: Impossible III, Transformers en de nieuwe Abramsserie “Fringe” schreven.

Star Trek komt op 6 mei 2009 in België (en dat is samen met Egypte en Frankrijk het eerste land waar de film zal te zien zijn), de eerste trailer is dus voor maandag, ondertussen heeft Paramount wel nog een aantal posters vrijgegeven en die vind je hieronder.

star-trek-4

De commentaren zijn gesloten.