09-11-08

Trailer: Seven Pounds

Een waas van mysterie rond een film creëren, kan soms een interessante marketingtruc zijn. Want als mensen niet weten waarover een film precies gaat, zijn ze misschien meer geneigd om naar de bioscoopzaal te trekken. Dat is althans wat Columbia Pictures hoopt te bereiken met Seven Pounds, waarvan de eerste trailer ondertussen online staat.

seven pounds
Will Smith speelt Ben Thomas, een belastingsagent die ooit een zeven seconden durende vreselijke daad heeft gesteld. Om dit min of meer recht te zetten kiest Ben zeven vreemden uit wiens leven hij ingrijpend en voorgoed zal veranderen. Een van de zeven is Emily (Rosario Dawson) en Ben wordt stapelverliefd op de vrouw, maar dat brengt zijn grote plan in gevaar.

Wat Ben Thomas allemaal heeft uitgespookt in het verleden en wat zijn grote plan dan wel is? (Belastingvermindering?) Niemand weet het en ook de trailer geeft bijzonder weinig prijs. Maar met de weinige puzzelstukjes die we tot nu toe hebben gekregen van Columbia kunnen we al het een en ander afleiden. Woody Harrelson speelt immers een blinde pianist en Rosario Dawson ligt de helft van de trailer in een ziekenhuisbed. Het Britse Empire omschrijft de film op zijn website als “suicide drama”.

Deze film herenigt Will Smith met regisseur Gabriele Muccino met wie hij twee jaar geleden de tearjecker The Pursuit of Happyness maakte. Dat leverde Smith toen een Oscarnominatie op en ook deze Seven Pounds lijkt één lange sollicitatie voor een nieuwe nominatie. Het script is geschreven door Grant Nieporte en die heeft alvast Rosario Dawson in huilen doen uitbarsten op een vliegtuig:  "I loved it (script) so much and then (I) read the ending... I'm not a public crier per se, and I'm just sitting on this plane with people... I was a weepy mess."

Seven Pounds komt in de VS uit op 19 december, een week voor Kerstmis, dus het ideale moment om de zakdoeken boven te halen. Wij mogen daarmee wachten tot 19 januari 2009 wanneer de film in Belgïe uitkomt.

De commentaren zijn gesloten.